Szoros siker az edzőmeccsen

spigott - 2019. július 19. 19:13

Az utolsó másodpercekben szerzett góllal győzte le első nyári edzőmeccsén a DKKA női kézilabda csapata a Szombathely együttesét.

A nyári felkészülési időszak első edzőmérkőzést játszotta ma délután öt órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely az újonc, de rendkívül jól megerősített Szombathely gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. György László vezetőedző több játékosára sem számíthatott ezúttal, a fiataloktól Jovovity és Koronczai, a felnőttek közül Grosch és Micijevic nem állt rendelkezésre, míg Szekerczés Luca csak "csökkentett üzemmódban" kapott lehetőséget a meccsen, akkor is csak a jobbszélen.

Együttesünk nem is kezdett túl jól, kellett jó pár perc, mire a elérte az "üzemi hőfokot" a gárda, így az első félidő derekáig jobbára a vendégek álltak jobban két-három találattal (4-7). A játékrész második felére feljavult a mieink védekezése, támadásban is sikerült egyre több alkalommal átjátszani a szombathelyieket, így a 21. percben, Kazai átlövése (!) után már dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző (9-8). A folytatásban felváltva szerezték góljaikat a csapatok, de a félidő utolsó találatát a mieink jegyezték, így a szünetre 14-12-es dunaújvárosi vezetéssel vonultak a felek. A második felvonás eleje ismét a vendégeknek sikerült jobban, akik hamar egalizáltak, s ugyan a Kohász kézilabdázói hamar visszavették az előnyt, elég volt pár bosszantó eladott labda, s a 37. percben újra a Szombathely állt közelebb a sikerhez (16-17).

Nem sokáig, mert együttesünk gyorsan fordított, á hiába volt többször is esélye arra, hogy akár több góllal is meglépjen ellenfelétől, a kulcspillanatokban rendre jött egy kihagyott ziccer, egy elrontott hetes, így a vendégek a hajrában ismét egyenlíteni tudtak (24-24). Az utolsó percben a győzelemért támadott a szombathelyi alakulat, ám a vendégek is hibáztak, az ellentámadásból Ferenczy harcolt ki hetest, melyet Triscsuk értékesített, így végül a DKKA örülhetett a 25-24-es győzelemnek.

György László: - Nagyon meglátszott, hogy ez volt az első meccsünk a felkészülési időszakban, de ma nem az eredmény volt a fontos, hanem a játék. Több felállást tudtunk gyakorolni, szükség is volt rá, akadtak szép megoldásaink, igaz ma nem ezek voltak többségben. A célját azonban elérte a találkozó, dolgozunk tovább.

DKKA – Szombathelyi KKA 25-24 (14-12)

DKKA: Csapó – Mihály 4, Ferenczy 3, Cavlovic 1, Triscsuk 5, Szalai, Kazai 5. Csere: Stojak (kapus), Szekerczés 2, Bouti 2, Molnár 1, Sirián 1, Nick 1, Braun. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.