A szünet után hengerelt a Kohász

2019. augusztus 16. (péntek) 20:31 - doszerk

Parádés második félidei játékkal győzte le 31-25-re a Kisvárdát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a IX. Érdi Kupa második napján.

Az MTK elleni csütörtöki 30-30-as döntetlen után ma már újabb mérkőzés várt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére a IX. Érdi Kupán, ahol ezúttal a Kisvárda ellen léptek pályára György László tanítványai. A két gárda a közelmúltban már találkozott egymással, s akkor egy végletekig kiélezett mérkőzésen, jobb hajrájának köszönhetően győzött együttesünk 28-24-re, így ma sem számíthattak könnyű meccsre Szekerczés Lucáék.

Az első félidő nem alakult sajnos úgy, ahogy azt elterveztük, mert sem támadásban, sem védekezésben, sem visszarendeződésben nem tudták megvalósítani kézilabdázóink azt, amit a szakvezetés eltervezett. A Kisvárda lényegesen pontosabban játszott ebben az időszakban, már kilenc góllal is vezetett, s bár a félidő hajrájára sikerült valamelyest visszakapaszkodni, a szünetre ellenfelünk vonulhatott 14-9-es vezetéssel. A térfélcsere után azonban nagyot változott a játék képe, a védekezés mellett a kapusteljesítmény is feljavult, míg az ellenfél kapuja előtt felállt fal ellen és gyors indításokból is eredményesen játszottak akadémistáink, akik a második felvonást 22-11-re megnyerve arattak végül 31-25-ös sikert.

Folytatás szombaton este háromnegyed nyolctól az Érd ellen.

György László: - Érdekes meccs volt, húsz percig mintha pályán sem lettünk volna, majd elkezdtünk kézilabdázni, gólokat szerezni, védekezni. visszajött az önbizalmunk, felállt fal ellen és gyors indításokból is eredményesek voltunk, illetve akadt pár extra teljesítmény is. Nagyon tanulságos meccs volt, mely bebizonyította, hogy egy pillanatig sem szabad feladni, de azt is, hogy csak szívvel-lélekkel játszva lehet szép eredményeket elérni.

DKKA – Kisvárda 31-25 (9-14)
Gólszerzőink: Szekerczés 10, Grosch 8, Szalai 4, Kazai 4, Ferenczy 2, Triscsuk 2, Sirián 1.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2020. február 23. (vasárnap)

A sereghajtó PTE-PEAC ellen csak a három pont megszerzésének célja lebeghet a Dunaferr SE röplabdázóinak szeme előtt.

Hátrányban az Acélbikák

Hátrányban az Acélbikák

2020. február 22. (szombat)

Hazai környezetben szenvedett 4-1-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Újpesttől az Erste Liga rájátszásának első mérkőzésén.

Döntetlen az edzőmeccsen

Döntetlen az edzőmeccsen

2020. február 22. (szombat)

Kétszer is egyenlítve ért el 2-2-es döntetlent az Érd elleni felkészülési találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Kezdődik a rájátszás!

Kezdődik a rájátszás!

2020. február 22. (szombat)

Hazai környezetben vág neki az Újpest elleni negyeddöntőnek ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Vereség az MTK-tól

Vereség az MTK-tól

2020. február 21. (péntek)

Sok hibával játszva szenvedett vereséget az MTK elleni szekszárdi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Triesztben küzd az olimpiáért válogatottunk!

Triesztben küzd az olimpiáért válogatottunk!

2020. február 21. (péntek)

Új-Zéland ellen kezdi meg szereplését a magyar női vízilabda válogatott a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán.

Végleges a DAB menetrendje

Végleges a DAB menetrendje

2020. február 21. (péntek)

Amennyiben hét mérkőzésre kerül sor a DAB és az Újpest jégkorongozóinak párharcában, azt március 5-én rendezik meg a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.