Hibátlan ifik az Eb-n!

spigott - 2019. augusztus 5. 10:22

A románok elleni gólzáporos győzelemmel, hibátlanul zárta a csoportkört a magyar női ifjúsági kézilabda válogatott a szlovéniai Európa-bajnokságon.

Már biztos csoportelsőként és középdöntősként várta a románok elleni csoportmérkőzést vasárnap délután a magyar női ifjúsági kézilabda válogatott a szlovéniai U17-es Európa-bajnokságon.

A két dunaújvárosi játékossal, Németh Katával és Koronczai Petrával felálló magyar csapat annak ellenére sem számíthatott könnyű meccsre, hogy ellenfele eddigi két találkozóját elveszítette, s ezt erősítette meg az is, hogy az első félidő derekáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol a mieink, hol a románok álltak jobban egy-egy találattal. A játékrész felétől úgy tűnt, hogy sikerült egy kicsit meglépnie együttesünknek, mely 12-9-nél először vezetett három találattal, ám elég volt két hiba, s pillanatok alatt visszajött egyre az ellenfél. A félidő utolsó tíz percében azonban állva hagyta ellenfelét válogatottunk, mely fokozatosan növelte előnyét, s végül megnyugtató, 21-16-os vezetéssel vonulhatott a pihenőre.

Kép: MKSZ

A második felvonást a románok kezdték jobban, s két perc alatt szerzett két góllal feljöttek háromra, de a mieink gyorsan kapcsoltak, s a 39. percre visszaállították a csapatok közti korábbi különbséget (25-20). Innentől már végig kézben tartotta a meccset válogatottunk, mely már hét góllal is vezetett, s bár innen még egyszer feljöttek négyre a románok, a hajrát ismét jobban bírták a mieink, s végül sima, 39-32-es győzelemmel zárták a csoportkört.

Válogatottunk így három győzelemmel, hibátlan teljesítménnyel jutott be a középdöntőbe, ahol kedden a svédek, majd szerdán a norvégok ellen lép pályára.

Magyarország – Románia 39-32 (21-16)

Magyarország: Bukovszky, Kubina, Németh K. (kapusok), Bánhidi 1, Faragó L. 1, Farkas J. 7, Horváth N. 2, Juhász G. 4, Kajdon 8 (2), Koronczai 2 (2), Kürthi 2, Mérai 6, Nagy L., Rittlinger 2, Vámos M. 2, Woth 2 (1). Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd.

Románia: Petre, Radoi (kapusok), Bors 3 (1), Coman 4, Darie 1, Gogirla 8, Ion 5, Lacatus 2, Lupei, Necula 1, Prescura, Rus, Sandu 2, Stocia 2, Tirle 1, Voica 3. Szövetségi edző: Carmen Ana Buceschi.

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 p (+30), 2. Ausztria 4 p (-3), 3. Szlovákia 2 p (-17), 4. Románia 0 p (-10)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.