Győzelemmel zártak a juniorok

2019. szeptember 11. (szerda) 15:22 - spigott

Nem kezdett jól, ám végül kétgólos, 12-10-es sikert aratott a japánok elleni világbajnoki csoportmérkőzésen a magyar junior női vízilabda válogatott.

A japánok elleni mérkőzéssel fejezte be a világbajnokság csoportküzdelmeit ma kora délután a dunaújvárosi Vályi Vandával felálló magyar junior női vízilabda válogatott, melynek mindenképpen pontot kellett szereznie ahhoz, hogy biztosan továbbjusson csoportjából. Ez nem ígérkezett könnyű feladatnak, mert a japánok az ausztráloktól csak egy góllal kaptak ki, míg a mieinket legyőző Egyesült Államokkal ikszeltek, vagyis nagyon oda kellett figyelnie a mieinknek arra, hogy milyen teljesítményt nyújtanak.

Az első negyed sajnos egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt Faragó Tamás együttese elképzelte, mert hiába szerzett vezetést Muzsnay Fanni már a 2. percben, erre egymás után lőtt négy góllal válaszolt ellenfelünk, mely az 5. perc legvégén már 4-1-re vezetett.  Hiába szépített Rybanska még a hajrában, erre is volt válasza a japánoknak, így az első nyolc perc végén 5-2-es hátránnyal vonulhattunk a pihenőre. A második negyedre viszont nagyon összekapta magát együttesünk, mely támadásban és védekezésben sem tudott hibázni, sorozatban négy gólt szerzett úgy, hogy közben egyet sem kapott, így a félidei pihenőre már 6-5-ös vezetéssel vonulhatott.

A térfélcserét követően többször is sikerült "elhúznia" két góllal a magyar fiataloknak, ám az ellenfél rendre válaszolni tudott a mieink találataira, így a 4-4-es harmadik negyed után is bőven ígért még izgalmat a véghajrá (10-9). A negyedik felvonás első három percében újabb két találatot szerezve léptek el 12-9-re vetélytársuktól fiataljaink, s mivel a mérkőzésből hátralévő négy percben már csak egyetlen japán gólra futotta, így a rossz kezdés ellenére végül 12-10-es sikert aratott junior válogatottunk. Ezzel a mieink már biztosan továbbjutottak csoportjukból, ám arról, hogy első, vagy második helyen, a délután öt órakor kezdődő Egyesült Államok - Ausztrália mérkőzés dönt majd.

Magyarország – Japán 12-10 (2-5, 4-0, 4-4, 2-1)

Gólszerzőink: Vályi Vanda 3, Rybanska Natasa 3, Petővári Luca 2, Utassy Janka 2, Muzsnay Fanni 1, Kiss Eszter Lara 1.

A rovat további hírei: Sport

Jó kezdésben bízik a Dunaferr

Jó kezdésben bízik a Dunaferr

2020. február 28. (péntek)

A Kecskemét elleni hazai mérkőzéssel vág neki az alsóházi küzdelmeknek ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Újpesti továbbjutás

Újpesti továbbjutás

2020. február 27. (csütörtök)

Az Újpest elleni negyeddöntős párharc negyedik felvonásán is vereséget szenvedett, így a reméltnél korábban fejezte be a szezont a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Újabb támogató állt a DKKA mellé

Újabb támogató állt a DKKA mellé

2020. február 27. (csütörtök)

Az év végéig szóló megállapodást írt alá a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a Darusín Kft.-vel.

Remek győzelem az ETO ellen

Remek győzelem az ETO ellen

2020. február 27. (csütörtök)

Sokáig vezetett, majd nagyot hajrázott és parádés győzelmet aratott a győriek elleni felnőtt NB I/B-s mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata.

A továbbjutás küszöbén az Újpest

A továbbjutás küszöbén az Újpest

2020. február 26. (szerda)

A negyeddöntős párharc harmadik meccsén is kikapott a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, így az UTE egy győzelemre került a továbbjutástól.

Könnyed siker a megyei rangadón

Könnyed siker a megyei rangadón

2020. február 26. (szerda)

Végig remekül játszva győzte le 3-0-ra a MÁV Előrét a Dunaferr SE röplabda csapata a két gárda dunaújvárosi bajnokiján.

Megyei rangadó előtt

Megyei rangadó előtt

2020. február 26. (szerda)

A MÁV Előre elleni hazai mérkőzéssel folytatja az NB I Liga alapszakasz második körének küzdelmeit ma este a Dunaferr SE röplabda csapata.