Győzelemmel zártak a juniorok

2019. szeptember 11. (szerda) 15:22 - spigott

Nem kezdett jól, ám végül kétgólos, 12-10-es sikert aratott a japánok elleni világbajnoki csoportmérkőzésen a magyar junior női vízilabda válogatott.

A japánok elleni mérkőzéssel fejezte be a világbajnokság csoportküzdelmeit ma kora délután a dunaújvárosi Vályi Vandával felálló magyar junior női vízilabda válogatott, melynek mindenképpen pontot kellett szereznie ahhoz, hogy biztosan továbbjusson csoportjából. Ez nem ígérkezett könnyű feladatnak, mert a japánok az ausztráloktól csak egy góllal kaptak ki, míg a mieinket legyőző Egyesült Államokkal ikszeltek, vagyis nagyon oda kellett figyelnie a mieinknek arra, hogy milyen teljesítményt nyújtanak.

Az első negyed sajnos egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt Faragó Tamás együttese elképzelte, mert hiába szerzett vezetést Muzsnay Fanni már a 2. percben, erre egymás után lőtt négy góllal válaszolt ellenfelünk, mely az 5. perc legvégén már 4-1-re vezetett.  Hiába szépített Rybanska még a hajrában, erre is volt válasza a japánoknak, így az első nyolc perc végén 5-2-es hátránnyal vonulhattunk a pihenőre. A második negyedre viszont nagyon összekapta magát együttesünk, mely támadásban és védekezésben sem tudott hibázni, sorozatban négy gólt szerzett úgy, hogy közben egyet sem kapott, így a félidei pihenőre már 6-5-ös vezetéssel vonulhatott.

A térfélcserét követően többször is sikerült "elhúznia" két góllal a magyar fiataloknak, ám az ellenfél rendre válaszolni tudott a mieink találataira, így a 4-4-es harmadik negyed után is bőven ígért még izgalmat a véghajrá (10-9). A negyedik felvonás első három percében újabb két találatot szerezve léptek el 12-9-re vetélytársuktól fiataljaink, s mivel a mérkőzésből hátralévő négy percben már csak egyetlen japán gólra futotta, így a rossz kezdés ellenére végül 12-10-es sikert aratott junior válogatottunk. Ezzel a mieink már biztosan továbbjutottak csoportjukból, ám arról, hogy első, vagy második helyen, a délután öt órakor kezdődő Egyesült Államok - Ausztrália mérkőzés dönt majd.

Magyarország – Japán 12-10 (2-5, 4-0, 4-4, 2-1)

Gólszerzőink: Vályi Vanda 3, Rybanska Natasa 3, Petővári Luca 2, Utassy Janka 2, Muzsnay Fanni 1, Kiss Eszter Lara 1.

A rovat további hírei: Sport

Ezúttal nem volt esély

Ezúttal nem volt esély

2019. szeptember 22. (vasárnap)

Az első félidőben még tartotta magát, ám végül súlyos vereséget szenvedett a DKKA U19-es csapata a Kozármisleny elleni felnőtt NB I/B-s találkozón.

Jó folytatásban bíznak az Acélbikák!

Jó folytatásban bíznak az Acélbikák!

2019. szeptember 22. (vasárnap)

Csak a győzelem lehet a célja a Fehérvári Titánok elleni hazai mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának.

Döntetlen a fővárosban

Döntetlen a fővárosban

2019. szeptember 21. (szombat)

Végletekig kiélezett csatában ért el 27-27-es döntetlent az MTK otthonában lejátszott bajnoki találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Nagy csaták a műfüvön

Nagy csaták a műfüvön

2019. szeptember 21. (szombat)

Már csak az éllovas Tízpróbások együttese nem veszített pontot a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályában.

Rangadó vár a Kohászra

Rangadó vár a Kohászra

2019. szeptember 21. (szombat)

Nehéz feladat előtt állnak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának játékosai az MTK elleni fővárosi bajnokin.

Továbbra is száz százalékos a DAB!

Továbbra is száz százalékos a DAB!

2019. szeptember 20. (péntek)

A jégkorong Erste Liga harmadik fordulójában a végig nagyszerűen játszó Acélbikák három góllal győzték le a Debrecen gárdáját.

Kiütéssel az élre!

Kiütéssel az élre!

2019. szeptember 20. (péntek)

Tizenegy gólos győzelmet aratva állt a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának élére a Ködi Generál Kft. együttese a sorozat harmadik fordulójában.