Hetedik helyen a juniorok

spigott - 2019. szeptember 16. 8:01

A kínaiak elleni nagyon sima, 12-7-es sikerrel szerezte meg a világbajnokság hetedik helyét a magyar női junior vízilabda válogatott.

A hetedik hely megszerzéséért ugrott medencébe vasárnap este a magyar junior női vízilabda válogatott a korosztályos világbajnokságon. A dunaújvárosi Vályi Vandával felálló magyar csapat ellenfele a kínai válogatott volt, s bár a meccs első három percében nem sikerült betalálni az ellenfél kapujába, a folytatásban állva hagyta a kínaiakat együttesünk, mely egymás után négy alkalommal is mattolta vetélytársát, így az első szünetre már 4-0-s előnnyel vonulhatott. A második negyed kiegyenlítettebb játékot hozott, melyben az ellenfél kétszer, míg a mieink háromszor találtak kapuba, vagyis a második félidőre kanyarodva magabiztos, 7-2-es vezetésnek örülhettek Faragó Tamás és Petőváry Zsolt tanítványai.

A harmadik nyolc percben igyekezett taktikusan őrizni előnyét együttesünk, s bár ezt az időszakot 2-1-re a kínaiak nyerték, nem forgott komoly veszélyben a magyar vezetés. A záró etapban viszont már esélyt sem adott ellenfelének együttesünk, mely végül 12-7-es győzelemmel szerezte meg a világbajnokság hetedik helyét. Az aranyérmet a mieinket is legyőző oroszok szerezték meg, miután a fináléba nagyon sima, 11-5-ös sikert aratott a hollandok ellen.

Kína – Magyarország 7-12 (0-4, 2-3, 2-1, 3-4)
Gólszerzőink: Faragó Kamilla 4, Rybanska Natasa 3, Vályi Vanda 2, Ármai Zita 2, Faragó Berta 1.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.