Magyar-szlovák - Rossi: nem fogok kockáztatni

doszerk - 2019. szeptember 9. 12:16

Marco Rossi szövetségi kapitány nem fog kockáztatni a kezdőcsapat kijelölésekor a magyar labdarúgó-válogatott hétfői, szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezője előtt.

A szakember a vasárnapi sajtótájékoztatón azt mondta, vannak a keretben olyan játékosok, akiket nem lehet kihagyni a kezdőcsapatból. "A montenegrói mérkőzésből levontam a megfelelő tanulságokat. Győzni akartunk, de hoztunk bizonyos személyi döntéseket, amikért vállalom a felelősséget" - utalt a csütörtöki, podgoricai felkészülési mérkőzésen elszenvedett 2-1-es vereségre az olasz szakvezető. "Nem fogok kockáztatni" - mondta a hétfő esti Eb-selejtező kezdőcsapatával kapcsolatban. Megjegyezte, ahhoz, hogy a magyar csapat győzzön, a játékosoknak nem szabad eltérniük a kijelölt taktikától, mert a rivális is nagy fegyelemmel játszik. "Nyílt mérkőzésre számítok, de ezúttal mi vagyunk hazai pályán, ahol általában jobban teljesítünk" - nyilatkozta Rossi, akinek együttese az Európa-bajnoki selejtezőket egy szlovákiai vereséggel kezdte, hazai pályán ugyanakkor nyerni tudott a világbajnoki ezüstérmes horvátok és a walesiek ellen is. "A szlovákok a horvátok ellen 46 percig erősen játszottak, jó játékosok alkotják a keretüket" - tette hozzá a szakember.

A sérüléssel küzdő középpályásokról, Pátkai Mátéról és Nagy Ádámról azt mondta, még értékelni kell a helyzetüket, és csak a vasárnap délutáni edzést követően döntenek arról, pályára tudnak-e lépni hétfőn. A szakember ugyanakkor megjegyezte, az állapotukkal kapcsolatban "nem derűlátó". Dzsudzsák Balázs csapatkapitány kiemelte, a horvátokkal szembeni, hazai pályán elszenvedett 4-0-s vereség ellenére sem szabad leírni a szlovák csapatot, de a magyar válogatottnak csak saját magára kell figyelnie. "Hiszek a csapatban, a csapattársakban, a taktikában, bízom abban, hogy a mérkőzés csak egyféleképpen alakulhat" - fogalmazott Dzsudzsák, aki szerint a válogatotton belüli hangulat nyugodt, a csütörtöki vereséget gyorsan lezárták magukban. "Mindannyian tudjuk, miről szól ez a tíz nap, ezt most már ki is mondhatjuk. Mindenki éhes a győzelemre" - tette hozzá a csapatkapitány. "A három pont megszerzésére törekszünk, aztán, hogy mekkora ajándékot tudunk adni a kapitány úrnak, az majd kiderül" - utalt Dzsudzsák arra, hogy Marco Rossi hétfőn lesz 55 éves.

A csapatkapitány a sajtótájékoztatón arra kérte a szurkolókat, mellőzzék a pirotechnika használatát és a rasszista rigmusokat, ugyanis az európai szövetség (UEFA) várhatóan kiemelt figyelemmel fogja kísérni a magyar-szlovák mérkőzést. "Szeretném megköszönni a drukkerek eddigi támogatását, és bízom abban, hogy az azeriek ellen is telt ház előtt játszhatunk majd" - mondta Dzsudzsák, jelezve, hogy nem megfelelő szurkolói magatartás esetén várhatóan komoly büntetést szab ki az UEFA a magyar szövetségre. A magyar-szlovák találkozót hétfőn 20.45-től játsszák a Groupama Arénában, a játékvezető a spanyol Antonio Miguel Mateu Lahoz lesz. Az Európa-bajnoki selejtezők E csoportját négy forduló után a kilencpontos magyar válogatott vezeti, a szlovákok hat ponttal negyedikek.
 
A magyar válogatott várható kezdőcsapata: Gulácsi - Lovrencsics, Orbán, Baráth, Kádár - Kleinheisler, Nagy Á. - Dzsudzsák, Szoboszlai, Holender - Szalai

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

2024. máj. 08.

A közelmúltban készítettünk interjút Petrás Gáborral. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára fontos és örömteli hírekről számolt be: szó volt többek között a kispályás labdarúgó bajnokságról, valamint arról, hogy nagyon várják már az első kapavágást az új pálya projektnél. Hangkép.

Újra egy jó ügyért futnak

Újra egy jó ügyért futnak

2024. máj. 08.

Idén a Móra iskolának segíthetnek azok, akik részt vesznek a DLSZ Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportjának május 18-i rendezvényén.

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

2024. máj. 08.

Nyernie kell a DFVE női vízilabda csapatának Egerben ahhoz, hogy maradjon esélye a bajnokság bronzérmének megszerzésére.

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.