A védekezés diadala

2019. október 12. (szombat) 20:32 - doszerk

Remek védekezéssel és kapusteljesítménnyel, végig vezetve aratott 27-20-as sikert a Mosonmagyaróvár elleni hazai bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Nagyon nehéz mérkőzés várt ma este hat órától a DKKA női kézilabda csapatára, mely a mögötte egy ponttal álló Mosonmagyaróvár együttesét látta vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. György László vezetőedző egy fizikálisan megterhelő, harcos meccsre számított, s így is készítette fel tanítványait, akik ezúttal nagyon jól álltak bele a meccsbe.
Két kivédekezett támadás után ugyanis előbb Szekerczés, majd Szalai vette be a vendégek kapuját, s bár Popa megtörte a gólcsendet, Szalai szép átlövése, valamint Nick indulásból szerzett találata után már 4-1-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A világbajnok brazil De Souza szerezte a Mosonmagyaróvár második találatát, de erre is kettővel válaszoltak a mieink, s mikor Cavlovic is pontosan ejtett, muszáj volt időt kérnie Bognár Róbertnek a 13. percben (7-3).

Ez sem sokat segített azonban a vendégeken, mert ugyan egy kicsit megtorpant támadásban a Kohász, azonban Csapó Kyra vezérletével továbbra is kiválóan védte saját kapuját együttesünk. György László 8-5-ös hazai vezetésnél, a 19. percben hívta először magához csapatát, mely a rövid pauzát követően újra összekapta támadójátékát, s Kazai, Szekerczés és Molnár találataival 11-6-re meglépett ellenfelétől. Innentől kezdve nagyon okosan irányítás alatt tartotta a játékot együttesünk, mely magabiztosan tartotta négy-ötgólos előnyét, s a félidei szünetre 14-10-es vezetéssel vonulhatott.

A második felvonást a vendégek kezdték góllal, ám kézilabdázóink ennek ellenére is gyorsan tudatosították ellenfelükkel, hogy sok jóra ne számítsanak. A jó védekezés mögött Csapó ugyanis továbbra is kiválóan teljesített, míg a gyors ellentámadásokból egymás után háromszor is bevette ellenfele kapuját a Kohász, mely a 36. percben már 17-11-re vezetett. A Mosonmagyaróvár továbbra sem tudott mit kezdeni a mieink védelmével, így a vendégek mesterének a 38. perc elején újra időt kellett kérnie, mert elúszni látszott számukra a mérkőzés (19-12).

Ekkor jött egy kisebb megtorpanás a mieink részéről, kihagyott hetes és elhibázott ziccerek mellett három mosonmagyaróvári gól miatt is bosszankodhattunk, ám izgulni mégsem kellett, mert 19-15 után újra magára találtak az akadémisták, s bő tíz perccel a meccs vége előtt visszaállították hatgólos előnyüket (23-17). A vendégeknek egyre többet kellett kockáztatniuk, ám kézilabdázóink ezt is tökéletesen kihasználták, s mikor az 55. percben Jovovity is betalált hetesből, végleg eldőlt a pontok sorsa (25-18). A mérkőzésből hátralévő időben fiatal játékosunk két további gólt tett a "közösbe", s bár ekkor már a vendégek is tartották a lépést, ez maximum szépségtapasznak volt elég számukra, mert a találkozót végül simán, 27-20-ra a mieink nyerték, s második győzelmükkel feljöttek a bajnoki tabella hetedik helyére.

György László: - Igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni ellenfelünkből, melyet ma elsősorban a jó védekezésünknek és kapusteljesítményünknek köszönhetően tudtunk legyőzni. Támadásban is láttam szép dolgokat, s ugyan voltak szakaszai a meccsnek, amikor elől megakadtunk egy kicsit, szerencsére mindig volt valaki, aki kirántotta a csapatott a kisebb gödörből. Nagyon nehéz mérkőzés volt, meg kellett dolgoznunk a két pontért, s külön örülök, hogy a sérültjeink közül Ferenczy Fruzsina már pályára tudott lépni, sokat jelentett, hogy tudta tehermentesíteni Szekerczés Lucát. Jár a gratuláció a csapatnak ezért afontos és sézp győzelemért.

DKKA - Motherson-Mosonmagyaróvár 27-20 (14-10)

DKKA: Csapó – Grosch 4, Szekerczés 8, Nick 1, Sirián 1, Bouti, Kazai 2. Csere: Stojak (kapus), Szalai 4, Cavlovic 1, Molnár 3, Ferenczy, Jovovity 3, Braun. Vezetőedző: György László.

Mosonmagyaróvár: Ferenczi – Katona F. 5, Popa 3, Tilinger 1, Horváth B. 3, De Souza 1, Hajtai 1. Csere: Herczeg, Dányi (kapusok), Bardi, Kellermann 1, Hudák, Domokos, Lancz 3, Holesová, Szalai Zs. 2. Vezetőedző: Bognár Róbert.

A rovat további hírei: Sport

Fizetési sapkát vezetett be az MKSZ

Fizetési sapkát vezetett be az MKSZ

2020. június 05. (péntek)

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnökségének határozata alapján – a sportágban első alkalommal – 2020. június 1-jei hatállyal bevezetésre került a fizetési sapka szabályzat, azaz a hivatásos utánpótlás korú sportolók és az amatőr játékosok részére a sportszervezetek részéről fizethető munkabérek vagy megbízási díjak és egyéb juttatások összegéről szóló szabályozás.

Felkészültek a rendezésre

Felkészültek a rendezésre

2020. június 05. (péntek)

Gyulay Zsolt szerint Magyarország minden szempontból felkészült arra, hogy július 19-én televízión keresztül mindenki számára élvezhető, egyúttal biztonságos, zárt kapus Forma-1-es futamot rendezzen.

Szappanos Dávid visszatér az Acélbikákhoz

Szappanos Dávid visszatér az Acélbikákhoz

2020. június 04. (csütörtök)

A dunaújvárosi szurkolók egykori kedvence öt szezont követően játszik újra az Acélbikák szerelésében.

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

2020. június 04. (csütörtök)

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) véglegesítette az egy évvel elhalasztott tokiói olimpia áprilisban kidolgozott új kvalifikációs rendszerét, eszerint december 1-től lehet ismét indulási szintet teljesíteni.

Megvannak az év legjobbjai

Megvannak az év legjobbjai

2020. június 04. (csütörtök)

Kalmár Tibor személyében dunaújvárosi díjazott is örülhetett a Magyar Jégkorong Szövetség egyéni elismeréseinek odaítélésénél.

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

2020. június 03. (szerda)

Tíz dunaújvárosi csapat méri össze egymással erejét szombaton a VI. Nemzeti Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornán.

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

2020. június 03. (szerda)

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elkészítette a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőinek kiemelését.