Pont nélküli hétvége

spigott - 2019. október 7. 8:09

Nem örülhettek győzelemnek a Dunaújváros PASE utánpótlás labdarúgó csapatai a korosztályos bajnokságok hétvégi fordulójában.

A Dunaújváros PASE U19-es labdarúgói idegenben, a hetedik forduló előtt negyedik PMFC otthonában folytatták a másodosztályú pontvadászat küzdelmeit. Varga Balázs csapata a három győzelemmel és három vereséggel a nyolcadik helyen állt a találkozó előtt, mely nagyon rosszul kezdődött fiataljaink számára, ugyanis a pécsiek már az első percben megszerezték a vezetést Szabó Zalán találatával. A hazaiak gólszerzője sajnos a játékrész derekán is bevette Hompót Lóránt kapuját, s hogy a DPASE szakvezetésének gondjai tovább fokozódjanak, arról Horváth Dániel gondoskodott a 36. percben, így a szünetre már tetemes hátránnyal vonulhattak labdarúgóink. A térfélcsere után ugyan feljavultak a dunaújvárosiak, s Veszeli Béla 50. percben szerzett góljával szépítettek is, ám ennél tovább már nem jutottak, így 3-1-es vereséget szenvedve csúsztak vissza a bajnoki tabella tizedik helyére.

Kép: DO-archív

A Dunaújváros PASE U17-esei az előző fordulóban szerezték meg első sikerüket a másodosztályú korosztályos bajnokságban, így bizakodva várták a ZTE elleni hazai összecsapást, melynek azért így is a vendégek voltak az esélyesei. Ennek ellenére végig szoros, kiélezett csatát vívtak fiataljaink a Zalaegerszeggel, ám a győzelmet végül a második félidő hatodik percében szerzett találattal a vendégek szerezték meg, akik 1-0-s sikerükkel felléptek a tabella hetedik helyére, míg a DPASE fiataljai visszacsúsztak a tizenötödikre, de két mérkőzéssel továbbra is kevesebbet játszottak riválisaiknál.

Eredmények

U19
PMFC – DPASE 3-1 (3-0)
Gólszerzőnk: Veszeli Béla.

U17
DPASE – ZTE FC 0-1 (0-0)

A rovat további hírei: Sport

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.

Szoros siker a felnőttek között

Szoros siker a felnőttek között

2024. máj. 10.

Végig vezetve, de nagy küzdelemben aratott 32-31-es győzelmet Budaörsön a DKKA U21-es együttese az NB II-es felnőtt bajnokság csütörtöki fordulójában.