Továbbjutás a kupában!

2019. október 22. (kedd) 19:38 - doszerk

Remek játékkal aratott kétgólos győzelmet a Magyar Kupa harmadik fordulójában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Mosonmagyaróvár vendégeként.

Mosonmagyaróváron, a Magyar Kupa harmadik fordulójában lépett pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. Mivel a továbbjutásról ez az egy mérkőzés döntött, így a mieinknek legalább döntetlent kellett elérniük az összecsapáson, mely annak ellenére sem ígérkezett könnyűnek, hogy a két gárda legutóbbi találkozóját másfél hete a Kohász kézilabdázói nyerték 27-20-ra.

Ahogy várható volt, nem is finomkodtak egymással a felek már a kezdésnél sem, Cavlivic már a 2. percben a kiállítás sorsára jutott, ám kézilabdázóink emberhátrányban is eredményesek voltak, így a hazaiaknak kellett rohanniuk az eredmény után. Ebben Tilinger remekelt, aki az első tíz perc összes mosonmagyaróvári gólját magára vállalta, míg dunaújvárosi oldalon Stojak kapus remekelt, aki több ziccer mellett egy hétméterest is megfogott (3-4). A mieink közül Triscsukot nem tudták tartani a hazaiak: a Kohász sérülésből visszatért játékosa a 15. percben már az ötödik gólját szerezte, s 8-7-es dunaújvárosi vezetésnél időt is kellett kérnie a házigazdáknak a 17. percben. Ez jól is jött a Mosonmagyaróvárnak, mely Grosch kiállítása alatt előbb egalizált, majd a vezetést is átvette, így a 22. percben György Lászlónak is magához kellett hívnia tanítványait (10-9). A rövid pauza jól jött a Kohásznak is, mely egy 3-0-s sorozattal ragadta újra magához a vezetést, s bár Cavlovic második "kétperce" alatt gyorsan egyenlített a hazai csapat, erre is volt válasza a kézilabdázóinknak, akik Grosch és Sirián góljainak köszönhetően 15-13-as előnnyel vonulhattak a félidei pihenőre.

Kép: DO-archív

A második felvonást a vendéglátók kezdték jobban, s négy perc alatt ismét utolérték együttesünket (17-17). Nem segített az sem, hogy a 38. percben már az ötödik kiállítását gyűjtötte be csapatunk, de Stojak bravúrjával, valamint Szalai szép találatával így is sikerült visszaszerezni az előnyt sőt, mikor Szekerczés is megvillant a 43. percben, újra kettővel vezetett a Kohász (20-22). A házigazdák persze nem adták fel a küzdelmet, s mivel a mieink támadásban és védekezésben is elkövettek egy-két hibát, a 48. percre ismét utolérték György László tanítványait (24-24). Jött is az újabb dunaújvárosi időkérés, s bár továbbra is rendre meg tudtuk szerezni a vezetést, egyáltalán nem lehettünk nyugodtak, mert a hazaiak rendre egyenlítettek (26-26). Bognár Róbert 27-26-os dunaújvárosi vezetésnél, az 54. percben kért időt, de a hibázni szinte képtelen Grosch hetedik gólja után újra kettővel ment a DKKA (26-28). Nick kiállítása alatt kétszer is feljött egyre a házigazda, ám a mieinknél rendre volt valaki, aki válaszolt, s mikor két perccel a meccs vége előtt Hudák ziccert rontott, eldőlni látszott a továbbjutás (28-30). Főleg úgy, hogy az ellentámadásból Szalai betalált, így hiába szépített az álláson Lanz az utolsó másodpercekben, a Kohász végül 31-29-es sikert aratva jutott be a Magyar Kupa negyedik fordulójába.

EU-Fire Mosonmagyaróvár – DKKA 29-31 (13-15)

DKKA: Stojak – Grosch 7, Szekerczés 4, Cavlovic 2, Bouti 2, Triscsuk 6, Kazai 3. Csere: Csapó (kapus), Bouti, Sirián 2, Nick, Szalai 5, Molnár, Ferenczy, Jovovity. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Hosszabbításban nyert a Fradi!

Hosszabbításban nyert a Fradi!

2019. november 12. (kedd)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata rendkívül kiélezett mérkőzésen, a ráadásban szenvedett vereséget a Ferencváros elleni Erste Liga mérkőzésen.

Később játszunk a Siófok ellen

Később játszunk a Siófok ellen

2019. november 12. (kedd)

Az ellenfél utazási viszontagságai miatt elmarad a Siófok és a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia szerda estére kiírt bajnoki mérkőzése.

Egy pont jutott

Egy pont jutott

2019. november 12. (kedd)

Csak az U17-es labdarúgók örülhettek pontszerzésnek a Dunaújváros PASE utánpótlás csapatainak hétvégi bajnoki találkozóin.

A Fradi érkezik

A Fradi érkezik

2019. november 11. (hétfő)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára a címvédő Ferencváros elleni hazai találkozón.

Történelmi nap előtt a válogatott

Történelmi nap előtt a válogatott

2019. november 11. (hétfő)

A védelemben rosszul áll, de bizakodva várja a walesi Eb-selejtezőt a magyar labdarúgó válogatott.

Felemás hétvége

Felemás hétvége

2019. november 11. (hétfő)

A DFVE ifjúsági vízilabdázói kikaptak, a serdülők viszont nyerni tudtak a Győri VSE ellen lejátszott korosztályos bajnoki mérkőzésen.

Dühítő döntetlen

Dühítő döntetlen

2019. november 10. (vasárnap)

Hiába vezetett két góllal is, nem sikerült nyernie a Dunaharaszti vendégeként a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának.