Helyi játékosok a futsal válogatottban

doszerk - 2019. november 21. 17:28

Hatalmas eredmény a Dunaferr DUE Dutrade Futsal Club számára, hogy U17-es korosztályos csapatukból két játékos is lehetőséget kapott, hogy a magyar válogatott tagjaként mutassa meg tudását.

Az ország minden klubjába ellátogattak azok az edzők, akik végül Dorogi Benjámint és Szabó Zalánt is kiválasztották a nemzeti válogatott csapatába. A város újabb két fiatal tehetséges játékossal büszkélkedhet, hiszen két edzőmérkőzésen már túl vannak a fiúk, ahol remek játékkal rukkoltak elő, ennek bizonyítékaként mindketten gólt is tudtak szerezni.

Barta Endre, humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntötte a csapatot november 20-án este a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Elmondta, nagyon büszke, hogy ilyen kiváló játékosok öregbítik Dunaújváros hírnevét. Azonban nemcsak a válogatott sportolók, hanem minden csapattag dicséretben részesül, hiszen csak akkor lehet sikeres és kiemelkedő egy-egy játékos, ha mellettük a többiek és a stáb is jól teljesítenek.

A Futsal Club munkatársai évek óta dolgoznak azon, hogy az utánpótláskorúak tekintetében helyieket is tudjanak a szakmára nevelni, megadva nekik olyan lehetőségeket, melyekkel még eredményesebbek lehetnek. Úgy tűnik, ez a sok munka kezd beérni, és remélhetőleg éveken belül egy sokkal erősebb utánpótlásbázissal fognak rendelkezni.

A rovat további hírei: Sport

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.