Idegenben a Szolnok ellen

Szárszó Lajos - 2019. november 16. 8:33

A Dunaferr SE röplabda csapata ismét idegenben, ezúttal Szolnokon lép pályára a bajnokság vasárnapi fordulójában.

Az idén már negyedszer néz farkasszemet egymással a Szolnok és a Dunaferr gárdája. Először a Szász Antal Emléktornán mérkőztek meg, melyen Tomanóczy Tibor tanítványai győztek 3-0-ra. Ezt követően az „éles” meccsek következtek, hiszen a fiúk a bajnoki és a kupa sorozatban játszottak egymás ellen. Ezekből minden esetben a Dunaferr jött ki győztesen, hiszen az októberi NBI-es ütközetet itthon 3-0-ra nyerték meg, majd a Magyar Kupában is oda-vissza ők voltak a jobbak 3-0, majd 3-1 arányban. Ezek alapján a mieink látszanak a meccs esélyesének, de ez a kép ennél sokkal árnyaltabb. Ennek oka, hogy a Szolnok és a Dunaferr mestere is alaposan fel tudta térképezni ellenfelét, így igazán nagy meglepetést várhatóan egyik fél sem tud majd okozni a másiknak. Éppen ettől várható a meccs kettőssége is, hiszen az lehet nagyon gyors, három szettes, vagy igen hosszú, öt szettes is.

Kép: DO-archív

Az azonban előre borítékolható, hogy amelyik csapat jobban tud koncentrálni az első labdamenetektől kezdődően, az irányíthatja majd a játékot, és nagyobb eséllyel nyerheti meg a találkozót. Mivel az előző körben mindkét csapat elvesztette meccsét, a Dunaferr Debrecenben (1-3), a Szolnok hazai pályán a Pénzügyőr ellen (0-3), így ezen mindkét gárda javítani szeretne. Ráadásul a találkozó tétje az, hogy a Dunaferr győzelme esetén meg tudná tartani jelenlegi harmadik pozícióját, míg egy esetleges vereséggel ezt el is vesztheti, hiszen a negyedik helyezett DEAC a pillanatnyilag utolsó MÁV-Előre ellen lép pályára. De ettől válik igazán izgalmassá ez a forduló, melyben a mieinktől csak a maximális koncentráció várható el.

A rovat további hírei: Sport

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.