Továbbra is hibátlanul

spigott - 2019. november 23. 12:14

Idei nyolcadik bajnoki mérkőzését is megnyerte a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

A nyolcadik helyezett Szeged otthonában ugrott medencébe ma délelőtt tizenegy órától a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a bajnokság kilencedik fordulójában. Mivel Mihók Attila csapata eddig hibátlanul szerepel a honi pontvadászatban, így ezúttal is a mieink voltak az összecsapás egyértelmű esélyesei.

Az egyetemisták már a találkozó elején igyekeztek is tudatosítani ellenfelükkel, hogy sok jóra ne számítson, ugyanis Garda Krisztina két sikeres büntetőjével és akciógóljával, valamint Szellák Csenge pontos lövésével már a 4. percben 4-0-ra vezettek. A folytatásban ugyan feljavult a vendéglátók támadójátéka, ám hiába szerzett három találatot is a szegedi egylet a szünetig, a pihenőre így is 6-3-as dunaújvárosi vezetéssel vonultak a felek. A második nyolc percben jobban odafigyelt védekezésére a Mihók-csapat, mely egészen a negyed hajrájáig további két góllal növelte előnyét, s bár a húsz másodperccel a félidő vége előtt Lengyel Dominika büntetőből betalált, a fordulás előtt már 8-4-re vezetett együttesünk.

Gurisatti Gréta hat góllal járult hozzá a Szeged legyőzéséhez! (Kép: DO-archív)

A térfélcserét követően három perc alatt szerzett három találattal szomorították ellenfelüket a dunaújvárosi vízilabdázók, s innentől már tényleg csak az volt a kérdés, hogy milyen arányban nyeri a meccset együttesünk (4-11). A hazaiak becsületére legyen mondva, hogy ekkor sem adták fel a küzdelmet, de hiába szereztek újabb három gólt a harmadik negyedben, az utolsó felvonás előtt már kilencgólos, 16-7-es előnynek örülhettek Gurisattiék. Az utolsó negyed értelemszerűen már semmi izgalmat nem tartogatott, de a mieink et is behúzták 5-2-re, így végül nagyon sima, 21-9-es sikerrel őrizték meg hibátlan mérlegüket a bajnokságban.

Szeged SZTE – DUE-Maarsk Graphics 9-21 (3-6, 1-2, 3-8, 2-5)

Szeged SZTE: Trifán – Miklós, Lengyel A., Bicskei, Lengyel D. 3, Mchunu 2, Tóth 3. Csere: Gyöngyösi (kapus), Árkosy 1, Rompos, Botka. Vezetőedző: Lakó Gábor.

DUE-Maarsk Graphics: Kiss A. – Brezovszki 1, Mahieu 2, Garda 6, Vályi V. 3, Huszti, Szellák 1. Csere: Sajben V. (kapus), Sajben N., Gurisatti 6, Horváth, Szabó 1, Ziegler 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.