ISD Dunaferr: közös óvintézkedések a koronavírus miatt

Öcaline - 2020. március 2. 10:34

Óvatosságra inti munkavállalóit, valamint mindenkire érvényes óvintézkedéseket vezetett be a vasgyár teljes területén az ISD Dunaferr Zrt. a koronavírus-fenyegetettség miatt. A társaságcsoport vezetése a szakszervezetekkel egyetértésben hozta meg egészségőr döntését, értesült a DO.

Megelőző intézkedésekről döntött az ISD Dunaferr vezetése, a Központi Üzemi Tanács, valamint a két meghatározó szakszervezeti tömörülés a koronavírus  terjedésével összefüggésben – az intézkedésekről, valamint ezzel összefüggésben a Kollektív Szerződés szükséges módosításáról a felek közös közleményben adtak hírt a társaságcsoport hivatalos honlapján. A lépésekre a vasgyár folyamatos üzemmódja miatt volt szükség – betűhíven: "Célunk tehát nem a pánikkeltés, sőt, kifejezetten a lehetséges megelőzés, amelyben az Önök felelős együttműködése is elengedhetetlen!"
A tájékoztató egyfelől azt kéri minden munkavállalótól, hogy munkába indulás előtt ellenőrizze testhőmérsékletét, és amennyiben az 38 fok fölé emelkedik, forduljon orvoshoz és értesítse munkáltatóját. A rendelkezés szerint a vasgyár összes beléptető kapujánál testhőmérséklet-ellenőrzést végeznek a következő napoktól, és ha 38 fok fölötti értéket tapasztalnak, az érintettnek el kell hagynia a Dunaferr területét.
A fenti rendelkezéseken túl az ISD Dunaferr Zrt. azonnali hatállyal felfüggeszti a gyárlátogatásokat, valamint valamennyi közösségi rendezvényt.

Az intézkedések visszavonásig érvényesek, áll a pénteken publikált közös közleményben.

A teljes dokumentum itt olvasható!

Kapcsolódó cikkünk:
Dunaújvárosban nincs koronavírusos beteg

(Fotó: DO-archív) 

A rovat további hírei: Dunaferr

A Dunaferr ügyében tárgyalt a képviselő is

A Dunaferr ügyében tárgyalt a képviselő is

2022. szep. 20.

A város meghatározó foglalkoztatójának válsága kapcsán fontos egyeztetéseket folytatott dr. Mészáros Lajos. Térségünk országgyűlési képviselője közösségi oldalán számolt be a fejleményekről.

"A Vasmű működése nem politikai kérdés" (FRISSÍTVE)

"A Vasmű működése nem politikai kérdés" (FRISSÍTVE)

2022. szep. 19.

A Dunaferr helyzetéről tartott tájékoztatót Pintér Tamás polgármester a Városházán ma délután. A percekkel ezelőtt véget ért eseményen egyebek mellett elhangzott: javaslatcsomag született, és egyeztetések kezdődtek a kormányzattal a vasgyár válságának megoldása érdekében. (FRISSÍTVE)

A Dunaferr közleménye

A Dunaferr közleménye

2022. szep. 18.

Állami segítség nélkül heteken belül leállhat a Dunaferr, bár még mindig van esély a túlélésre, derült ki a cég mai sajtóközleményéből, melyet szó szerint közlünk olvasóinkkal.

"Az én életem a gyár volt..."

"Az én életem a gyár volt..."

2022. jún. 22.

Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte a közelmúltban dr. Horváth Ákos, a vállalat nyugalmazott műszaki-technológiai főmérnöke. A Borovszky-díjas kiváló mérnök, a DUNAFERR Főtanácsosa személyéhez számos szakmai siker, jelentős termékfejlesztés fűződik. 

Stabilan termel és munkahelyet kínál a háború elől menekülőknek az ISD Dunaferr

Stabilan termel és munkahelyet kínál a háború elől menekülőknek az ISD Dunaferr

2022. már. 04.

Közleményt adott ki a termelésről, a háborús helyzethez kapcsolódó segélyalapról  és munkahelyteremtő programról a cégcsoport. Mutatom!

Letartóztatták a Dunaferrnél feltűnt "zsoldoscsapat" vezetőjét

Letartóztatták a Dunaferrnél feltűnt "zsoldoscsapat" vezetőjét

2022. jan. 12.

Mikó István befolyással üzérkedés miatt került rács mögé, adta hírül a 24.hu. Visszanéző, súlyos vádakkal, meg a Borkai-ügy, de az csak mellékszál.

Az energiaárak rendkívüli drágulása alapjaiban rengetheti meg a hazai acélipart

Az energiaárak rendkívüli drágulása alapjaiban rengetheti meg a hazai acélipart

2021. dec. 23.

Központi beavatkozást sürgetnek a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés tagvállalatai.