Újra fel kell építenie magát a női vízilabda-válogatottnak

doszerk - 2020. április 23. 8:32

Keszthelyi Rita, a magyar női vízilabda-válogatott csapatkapitánya szerint az őszi világligában építheti fel magát újra az olimpiai kvalifikációra készülő együttes.

MTI-fotó

A januári, hazai rendezésű Európa-bajnokságon bronzérmes csapat vezére, a torna gólkirálya elmondta, március 17. óta nem tudtak medencében edzeni, hat hete mindenki csak otthon készül. "Azt gondolom, a vízilabdázók kilencven százaléka nem szeret futni, de most az állóképesség megszerzésére csak ez, és a biciklizés marad" - mondta Keszthelyi Rita. Hozzátette, kicsit mélyponton van most, hiszen "ezerszer inkább" vízilabda-edzésekre járna. A bajnokság esetleges folytatásával kapcsolatban a játékos megjegyezte, legalább négy hét felkészülésre lenne szüksége mindenkinek ahhoz, hogy megfelelő formába kerüljön, ellenkező esetben csak "fuldoklás lesz", valamint a sérülés veszélye is fennáll.

A válogatottról szólva Keszthelyi Rita elmondta, rosszul jött, hogy a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani a márciusi olimpiai selejtezőt, ugyanis a gárda a Duna Arénában rendezett kontinensviadalon remek formában volt, és egy plusz löketet kapott a bronzéremtől. Meglátása szerint a későbbi legfőbb ellenfeleknél, az olaszoknál, a görögöknél és a hollandoknál is erősebbek voltak. Hozzátette, ezt a formát most újra fel kell építeniük, de bízik a csapattársakban, hiszen mindenki tudja, miért küzdenek. Megjegyezte, a jelenlegi tervek szerint az ősszel rendezik meg a világliga-döntőt, ami egy jó lehetőség lenne, azt viszont reméli, hogy még az év végén, vagy a jövő év elején rendezik meg az olimpiai kvalifikációs tornát, és nem jövő márciusban.

A rovat további hírei: Sport

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.