Kezdődik a tornacsarnok felújítása!

spigott - 2020. június 25. 13:32

Három hónapos munkával, kétszáz millió forint értékben újítják fel a Dunaferr SE torna szakosztályának otthonát.

Az elmúlt héten kezdték el közös edzéseiket a Dunaferr SE tornászai a szakosztály Eszperantó úti csarnokában, ám június utolsó napján ideiglenesen el kell, hogy hagyják otthonukat. Ez persze okoz némi nehézséget a munkában, ám a haszon most lényegesen nagyobb lesz, mert július elején végre elkezdődik a 70-es években épült tornacsarnok energetikai felújítása. A várhatóan szeptember végéig tartó munkálatok alatt elbontják a teljes homlokzatburkolatot a nyílászárókkal, illetve a homlokzaton lévő kopolit üvegfallal együtt. A dél-keleti homlokzaton korábban már kicserélt ablakokat természetesen visszaépítik, míg a többi homlokzaton korszerű hőszigetelt ablakokra cserélik a nyílászárókat, illetve a természetes megvilágítás biztosítására az elbontott kopolit üvegfalat nagyméretű osztott üveges nyílászárókra cserélik.

A 200 millió forint értékű beruházás óriási segítséget jelent a torna szakosztály számára, ezért érthető örömmel osztotta meg velünk gondolatait a felújítással kapcsolatban Trenka János, a Dunaferr SE tornászainak vezetőedzője a létesítmény előtt megtartott csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón.

"Nagy örömmel fogadtuk a bejelentést arról, hogy a tornacsarnok felújítása nemcsak szóba került, hanem végre el is kezdődik, s a kollégákkal egyeztetve úgy látjuk, hogy a legeslegjobb termet fogjuk megkapni. Szeretnénk egy-két olyan dolgot megcsináltatni még a terembe, aminek köszönhetően tényleg egy 21. századi tornát képvisel majd a létesítmény, s természetesen köszönjük az önkormányzat és a Dunaferr SE segítségét abban, hogy ez a beruházás megvalósulhat" – fogalmazott a szakember.

Pintér Tamás polgármester szerint a jövő tornacsarnokát hozza el a beruházás a sportolók számára, akik szó szerint a bőrükön érezhetik majd a felújítás hatásait.

"Egy olyan beruházásról beszélhetek most, mely a jövő tornacsarnokát hozza el mindannyiunk számára, egy olyan csarnokot, ami nemcsak környezettudatos, hanem energetikailag is nagy előrelépés, így a számláink is alacsonyabbak lesznek a jövőben. A felújítás hatásait a sportolók érzik meg leginkább majd, hiszen a hideg időkben is nyugodtan használható lesz a létesítmény, nem úgy, mint az elmúlt időszakban, mikor a sportolók több esetben is megbetegedtek, s nem tudtak úgy felkészülni a versenyeikre, mint ahogy az kellett volna"

Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs ügyekért felelős alpolgármester nemcsak a tornacsarnokról, hanem a város fennhatósága alá visszakerült többi sportlétesítményről szólva bejelentette, az a legfontosabb céljuk, hogy mindenki a legmagasabb szinten használhassa a helyi létesítményeket.

"Örömteli hír, hogy hosszas tárgyalások után a sportingatlanok visszakerültek a város fennhatósága alá, bízunk abban, hogy ennek a folyamatnak az eredményeként sokkal jobban tudjuk támogatni a sportolókat, és sokkal gördülékenyebb lesz az együttműködés a sportszervezetek és a város, valamint az üzemeltető között. Ez persze nemcsak egy lehetőség, hanem felelősség is, s ezzel a felelősséggel élve tesszük majd meg a további lépéseket, ám addig azon dolgozunk, hogy a szükséges engedélyek, felmérések és tervek elkészüljenek ahhoz, hogy mindenki újra a legmagasabb szinten használhassa az ingatlanjainkat."

Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármestertől megtudhattuk, hogy a szakosztály tornászai a felújítás ideje alatt a régi Bánki iskolát veszik majd birtokba ahhoz, hogy a lehető legjobban fel tudjanak készülni az előttük álló feladatokra.

"A torna szakosztály edzőit és a szülői közösséget is tájékoztattuk arról, hogy megújul a csarnokuk, elmondtuk a terveket, s közben arról is beszélgettünk, hogy tényleg egy nagyon nehéz időszak áll mögöttünk, s itt nemcsak a vírushelyzetre gondolok, hanem a sportlétesítmények helyzetére is. Mivel decemberben már Európa-bajnokság vár a legjobb tornászokra, ezért sok egyeztetésre volt szükség ahhoz, hogy méltó módon tudjanak felkészülni a kontinensviadalra akkor is, amikor a tornacsarnok felújítása még tart. Legnagyobb örömünkre sikerült megoldani azt, hogy ne kelljen állandóan utazgatniuk, s a régi Bánki iskola biztosítottuk számukra ahhoz, hogy megfelelően felkészüljenek az Európa-bajnokságra, illetve már az őszi versenyekre is."

Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke szerint a három hónapos beruházás végére az egyesület egyik legeredményesebb szakosztálya végre hírnevéhez méltó körülmények között dolgozhat tovább.

"Köszönetet szeretnék mondani a torna szakosztálynak azért a munkáért és eredményességért, amivel kiérdemelték ezt a támogatást, azt, hogy felfigyeljenek arra, milyen komoly munka folyik itt évek óta, hiszen olimpikon sportolóval is rendelkeznek. Köszönjük a támogatást, amiből lehetőség nyílt a csarnok energetikai felújítására, s bízom abban, hogy néhány hónap múlva az egyesület egyik legeredményesebb szakosztálya tényleg hozzá méltó körülmények között tudja végezni azt a szakmai munkát, amivel ezt kiérdemelték."

Végh Zoltán felvételei

A rovat további hírei: Sport

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

2024. máj. 08.

A közelmúltban készítettünk interjút Petrás Gáborral. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára fontos és örömteli hírekről számolt be: szó volt többek között a kispályás labdarúgó bajnokságról, valamint arról, hogy nagyon várják már az első kapavágást az új pálya projektnél. Hangkép.

Újra egy jó ügyért futnak

Újra egy jó ügyért futnak

2024. máj. 08.

Idén a Móra iskolának segíthetnek azok, akik részt vesznek a DLSZ Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportjának május 18-i rendezvényén.

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

2024. máj. 08.

Nyernie kell a DFVE női vízilabda csapatának Egerben ahhoz, hogy maradjon esélye a bajnokság bronzérmének megszerzésére.

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.