Terítéken-csoport: az olasz csudák

Öcaline - 2020. június 19. 14:48

Folytatódik lapunk ínyesmesteri  együttműködése a Terítéken Dunaújváros és környéke csapatával – ugye, senki sem felejtette el, hogy június 20-án, szombaton élő produkció a falodában; mellé ezúttal az olasz konyha remekeit villantom, vigyázat, nyálcsordító képek!
 

Lássuk szépen sorban – előbb egy utolsó figyelmeztetés mindazoknak, akik már javában az első közösségi megmozdulásra, aztán jöhet egy kis olasz túra; csak ínyenceknek!

Irány a faloda

Ahogy arról már múlt heti kedvcsinálónkban is zengettem, a Terítéken Dunaújváros és környéke facebook csoport szervezőinek ötlete szökkent szárba: a netes barátkozás után élőben is megismerhetik egymást a közösség tagjai. Az I. Terítékenes Találkozó (leánykori nevén: „Terítéken Kómatál”) akciójának helyszíne a Csibész Csibefaloda lesz június 20-án, szombaton 16 órától.

A finom falatokról Márkus Diána és Grónás Henrik gondoskodik, a becsületkassza bevételét karitatív célra ajánlják fel a közreműködők és szervezők; egy hátrányos helyzetű család élelmezésének támogatására fordítják.

Itáliai kalandozások

Azt már korábban megfogadtam, hogy ne legyen a szellemi vezetőm és példaképem Gennaro Contaldo, ha az első gasztrokulturális országjárást nem Olaszhonba szervezem. Hatalmas kedvenc, hiszen három egyszerű mondattal Piemonttól Szicíliáig bejárható és végigkóstolható (tavola calda = meleg asztal, kifőzde; vino da casa = a ház bora, pazar minőség gombokért; conto prego, mia bella signorina = számlaigény bejelentése egy általános bókkal, szerencsés esetben jelentős kedvezményre jogosít). 

Ráadásul a Terítéken csapata ezúttal is segített. Konkrétan: Márkus Diána klasszikus menüből startoló ízorgiája (paradicsomleves és sajt csipsz, parmezános bundás pipi fehérboros/fokhagymás/tejszínes rizottóval), Molnárné Bekker Krisztina Fekete-erdő sonkával, szárított paradicsommal és kapribogyóval elemelt remekmívű tésztája, végül, de közel sem utolsósorban Kotmajer Loretta minimal art stílben is fenséges szalámis pizzája egyaránt messze repített a monszunos mindennapokból – el egészen az olasz csudák birodalmába.

(Szakmai partnerünk a www.teritekujvaros.hu címen érhető el!)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

2024. ápr. 19.

Te is szinte mindennapos orrdugulással küzdesz? Szerte a világon emberek millióit érinti, és nagyon zavaró tud lenni ez a probléma. Sokszor úgy érezzük, hogy nincs is rá hatékony gyógyír. A legtöbben különféle gyógyszeres orrspray-vel igyekeznek enyhíteni a tüneteket, pedig az irritálja a nyálkahártyát, és gyors függőséget alakíthat ki.  (X)

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

2024. ápr. 19.

Új helyen, de a régi lendülettel folytatja az újrahasznosításon és a közösségi élményen alapuló kezdeményezését a Csomagtartóvásár és Bolhapiac szervező csapata: az idei első vásárnap április 21-én, vasárnap lesz, a helyszínként pedig a dunaújvárosi piacot veszik birtokba az árusok, standolók.

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)