Dunaújváros Hetilap

Véradás: kiemelkedő részvételi arány a Hankook zárt alkalmán

2020. június 29. (hétfő) 15:08 - Öcaline

A koronavírus veszélyhelyzete miatt az eddigi alkalmakat törölték, de már a véradás terén is megnyílt a lehetőség a segítségnyújtásra: a Hankook önkéntes donorai kiemelkedő arányban vettek részt az idei első zárt véradáson a napokban.

"A segítség a véredben van!” – a Magyar Vöröskereszt ezen mottójával szervezi évente több alkalommal is a Hankook Tire egészségvédelmi és biztonsági részlege zárt véradásait. 

Ha nagy a szükség…

A világjárványra tekintettel az év első felére tervezett véradások elmaradtak, ám a veszélyhelyzet elmúltával ismét élhettek a segítségnyújtás lehetőségével a vállalat dolgozói – a vállalati helyszínek közül elsőként. Felajánlásuk most hatványozottan fontos, hiszen ahogy azt a Magyar Vöröskereszt hivatalos weboldalán is hangsúlyozta, a veszélyhelyzet elmúltával a sok baleset és az egészségügyi műtétek jelentős száma miatt nőtt a vérigény – hatalmas szükség van a betegek gyógyulásához a különböző vérkészítményekre.
A Hankook rendszeresen szervez zárt véradásokat dolgozói számára a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének közreműködésével, az új típusú koronavírus megjelenése miatt azonban minden eddigi, 2020-ra tervezett alkalmat töröltek. A veszélyhelyzet elmúltával újra lehetőségük nyílt az önkéntes donoroknak arra, hogy kényelmesen, munkaidőben adhassanak vért, ezzel akár véradónként három ember életét is megmentve. Bár a veszélyhelyzet elmúlt, a Magyar Vöröskereszt munkatársai minden biztonsági óvintézkedést betartva, gyorsan és gördülékenyen végezték a munkájukat.

…itt a segítség!

Az esemény ez alkalommal a megszokottól eltérően nem hat, hanem csak négy órán keresztül tartott, ám így is óriási volt az érdeklődés. Komjáti Kitti, a Hankook Tire munkavédelmi szakértője elmondta: a rövidített intervallum ellenére is mintegy nyolcvan munkavállaló vett részt az idei első zárt véradáson. A véradók önzetlenségét a munkáltató minden alkalommal ajándékcsomaggal köszöni meg, azok között pedig, akik megfejtik az egészségvédelmi és biztonsági részleg által összeállított rejtvényt, egy nagyobb nyereményt sorsolnak ki! 
Sokan voltak olyanok, akik bár szívesen adtak volna vért, műszakbeosztásuk vagy a program kivételes rövidsége miatt nem kerülhettek sorra. Számukra is jó hír lehet, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel máris megvan az újabb időpont – a cég július 30-án tartja az újabb véradást (hasonló időtartamban), nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy más műszakban dolgozók is segíthessenek embertársaikon. 

(Fotó: Hankook Tire)

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: ünnepre hangolva mindennapi kenyerünkről

DSTV: ünnepre hangolva mindennapi kenyerünkről

2020. augusztus 11. (kedd)

Augusztus 20-ához közeledve évre év felmerülő kérdések; milyen lett a búzatermés és milyen lesz az új kenyér. A DSTV riportjában avatott szakértő válaszol. 

Mesterképzést, vizsgáztatást is szervez a kamara

Mesterképzést, vizsgáztatást is szervez a kamara

2020. augusztus 10. (hétfő)

Újra mesterképzést és vizsgáztatást szervez a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara (DKIK); a meghatározott keretszámmal, támogatott formában futó kurzusra már csak szombatig lehet jelentkezni. A feltételeket és a jelentkezés módját összegezzük az alábbiakban.

Nagyboldogasszonytól Szent István királyig a katolikus közösségben

Nagyboldogasszonytól Szent István királyig a katolikus közösségben

2020. augusztus 10. (hétfő)

Változik a miserend és urnatemető látogathatóság a következő napokban – a közelgő ünnepekre tekintettel több alkalommal várja a híveket a katolikus közösség. Az ünnepi alkalmak miatt módosul a főtemplomi urnatemető látogatási rendje is.

Tisztulnak a város parkolói, legutóbb az Intercisa Múzeum mögötti terület következett

Tisztulnak a város parkolói, legutóbb az Intercisa Múzeum mögötti terület következett

2020. augusztus 09. (vasárnap)

Folyamatosan halad a városi parkolók év elején megkezdett takarítása. A múlt héten az Intercisa Múzeum mögötti területet tisztították a DVG Zrt. szakemberei.

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

2020. augusztus 07. (péntek)

A lakók megkeresésére a körzet problémáit, a lehetséges megoldásokat vizsgálta Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere – ezúttal önkormányzati képviselőként.

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

2020. augusztus 06. (csütörtök)

A jutalom után is adózni kellett – hangzott el azon a tájékoztatón, amelyen bemutatták Kálló Gergely országgyűlési képviselő javaslatát. A város vezetésével egyeztetett előterjesztés célja, hogy a szociális szférában dolgozóknak az önkormányzat által nyújtott támogatását ne terhelje 15 százalékos adóelvonás. 

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

2020. augusztus 05. (szerda)

A Dunaújvárosi Hírlappal szemben nyert sajtóperről számolt be a város hivatalos honlapja – betűhív közlés máris itt!