Októberben lehet az öttusa ob, még napirenden van a vb-rendezés

doszerk - 2020. augusztus 12. 8:30

A Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) szeretné megrendezni a tavasszal elhalasztott felnőtt országos bajnokságot, melyre jelen állás szerint októberben kerülhet sor.

MTI-fotó (Kovás Tamás felvétele)

Gallai István, a MÖSZ főtitkára az M1 aktuális csatornának nyilatkozva kedden emlékeztetett rá, hogy a szövetség márciusban tartott egy sajtótájékoztatót és a rá következő napon a koronavírus terjedése miatt törölni kellett az ob-t. Mint mondta, minden egyesület tisztában volt azzal, hogyha a feltételek adottak lesznek, a MÖSZ pótolni szeretné a felnőtt bajnokságot, melynek legújabb dátuma október 8-10. "Versenyzői oldalról is érkezett kezdeményezés, hogy kipróbálnák magukat, és kell is rangos versenyt tartani, mert onnan lehet tovább lépni" - folytatta.

Beszélt arról is, hogy bár a nemzetközi szövetség (UIPM) sok idei viadalt törölt már, a kínai Hsziamenből a mexikói Cancúnba áthelyezett világbajnokság lebonyolítása továbbra is napirenden van. "A legfrissebb hírünk az, hogy szeptember elején fog a UIPM dönteni, mert a mexikóiak jelezték, hogy ők még december elején is megrendeznék ezt a versenyt" - közölte. A döntési folyamat hátteréről elmondta, hogy a nemzetközi szövetség mindegyik bizottságával online értekezletet tartott, és a sportolói bizottság kérte a versenyt. "Viszont, ha lehet a magánvéleményemet mondani, én azért úgy gondolom, hogy decemberben nem lehet ezt a világbajnokságot a jelen állás szerint megrendezni" - tette hozzá.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.