Bosszantó vereség

spigott - 2020. szeptember 14.

Hiába szerzett vezetést, túl sokat hibázott ahhoz, hogy pontot szerezzen a Veszprém elleni hazai találkozón a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

A Veszprém elleni hazai összecsapással folytatta a bajnoki küzdelmeket hétfőn este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata. A mérkőzés mindkét gárda számára igen pikánsnak ígérkezett, ugyanis a csapatok edzői az előző szezonban éppen a jelenlegi ellenfelet irányították, ráadásul a vendégeknél több olyan játékos is pályára lépett, aki tavaly még a Dunaferrt erősítette.

A találkozó első percei tapogatózó játékot hoztak még annak ellenére is, hogy Szeghy már az első hazai támadásból eltalálta a kapufát. A folytatásban a veszprémiek harcoltak ki némi mezőnyfölényt, ám mivel a mieink nagyon taktikusan és fegyelmezetten védekeztek, így igazán nagy helyzetig nem tudtak eljutni Pál Patrikék, míg távoli próbálkozásaik vagy elkerülték a kaput, vagy Reveland védett biztosan. A 14. percben valamelyest váratlanul, de megszerezte a vezetést együttesünk, miután Montero tálalt remekül az üresen érkező Szeghy elé, aki hat méterről nem is hibázta el ziccerét (1-0). Sajnos nem sokáig örülhettünk az előnynek, mert a 17. percben csúnyán eladta a labdát együttesünk, s ebből Rutai egyenlített könnyedén, majd mindössze húsz másodperccel a szünet előtt Tatai is bevette a hazai kaput egy szép támadás végén, így a szünetre már a vendégek vonulhattak minimális vezetéssel (1-2).

Végh Zoltán felvételei

A második felvonás elején több nagy bravúrt kellett Revelandnak bemutatnia ahhoz, hogy ne nyíljon tovább az olló a csapatok között, majd a Dunaferr percei következtek, ám hiába került ajtó-ablak ziccerbe Horváth Benedek, majd lőhetett ígéretes helyzetből Montero is, csak nem akart megszületni az egyenlítő találat. A 28. percben sajnos ismét elaludt egy kicsit a hazai védelem, s ezt Tatai büntette azonnal egy felső sarkos közeli lövéssel (1-3), majd a játékvezetőké volt a főszerep, akik tíz percen belül öt sárgát is kiosztottak az olykor túl hevesen játszó csapattagoknak. A mieink kétgólos hátrányuk ellenére sem adták fel a küzdelmet, de hiába jutottak el helyzetekig, kapufákig, újabb gólt már nem tudtak szerezni. Arról, hogy a vendégek estéje még szebb legyen, Boromisza gondoskodott a 39. percben, miután saját térfeléről ívelt az addig remeklő Reveland fölött a kapuba, így a kevesebbet hibázó veszprémiek végül 4-1-es sikert aratva vitték el a bajnoki pontokat Dunaújvárosból.

Dunaferr DUE Dutrade FC – FC Veszprém 1-4 (1-2)

Gólszerzők: Szeghy a 8., illetve: Rutai a 17, Tatai a 20. és 28., Boromisza a 39. percben.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Reveland – Németh P, Szeghy, Östör, Horváth B. Csere: Sánta, Klacsák, Csányi, Dorogi, Slett, Montero, Németh L. Vezetőedző: Frank Tamás.

A rovat további hírei: Sport

Élesedő harc az első helyért

Élesedő harc az első helyért

2020. okt. 20.

A Karmacsi Autó FC kötelező győzelmet aratott, a Fejó-Therm gárdája viszont rangadót nyert a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályában.

A változás évét zárták a kajak-kenusok

A változás évét zárták a kajak-kenusok

2020. okt. 20.

Anyailag rendkívül nehéz és megterhelő, szakmailag viszont igen eredményes szezont zárt a Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztálya; a közösség bizakodva várja az olimpia évét is, hangsúlyozta a DO érdeklődésére Pető Zsolt szakosztályelnök.

Kilenc helyet javított a magyar válogatott

Kilenc helyet javított a magyar válogatott

2020. okt. 20.

A magyar labdarúgó-válogatott kilenc helyet előrelépve a 23. helyen áll a Nemzetek Ligája rangsorában.

Háromból két siker

Háromból két siker

2020. okt. 20.

Az ifiknek nem volt esélye, de a DFVE serdülő és gyermek leány vízilabda csapata elhozta a bajnoki pontokat Tatabányáról.

ISL: Hosszúék másodikok lettek

ISL: Hosszúék másodikok lettek

2020. okt. 19.

Hosszú Katinka csapata, az Iron a London Roar együttese mögött a második helyen végzett a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga második mérkőzésén. A harmadik a DC Trident, a negyedik az Aqua Centurions lett.

Pénteken ismét Kolonics György-emlékfutás

Pénteken ismét Kolonics György-emlékfutás

2020. okt. 19.

Ahogy több mint egy évtizede mindig, úgy idén is október 23-án, pénteken lesz a Kolonics György-emlékfutás. A hagyományos Duna-parti programon nemcsak futni, hanem sárkányhajózni is lehet.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2020. okt. 19.

Kiválóan szerepeltek a Dunaferr SE és fiókegyesületeinek versenyzői a Tatabányán megrendezett diák korcsoportos birkózó tornán.