Mindenből jutott a Dunaferrnek

spigott - 2020. szeptember 11. 7:37

Három éremmel zárták a Gyálon megrendezett kadet korcsoportos Kötött- és Szabadfogású Országos Bajnokságot a Dunaferr SE birkózói.

Kép: DO-archív

Gyálon rendezték meg szeptember 5-én a kadet korcsoport (16-17 évesek) Kötött- és Szabadfogású Országos Bajnokságát, melyen 208-an léptek szőnyegre, míg a Dunaferr SE birkózói összesen hét versenyzővel álltak rajthoz. A dunaújvárosiak közül Fekete Sándor (71 kg) két vereséggel, Angyal Szabolcs (65 kg) egy vereséggel esett kis a versenyből, míg a 80 kg-osok mezőnyében induló Sallai Sándor egy győzelem és egy vereség után búcsúzott a további küzdelmektől. A még mindig csak serdülő korcsoportos Gangl Zétény (60 kg) a nála fizikailag jóval erősebb dévaványai vetélytársától 6-3-as vereséget szenvedett, így ő sem folytathatta a küzdelmeket.

Kiss Károly edző, Angyal Szabolcs, Nyikos Veronika, Miklós Mátyás, Horváth Mihály, Gangl Zétény, Sallai Sándor, Fehéri Gábor edző (Kép: Dunaferr SE)

Horváth Mihály (65 kg) viszont kabai, majd bócsai ellenfelét is egyaránt 10-0-ra legyőzve jutott az elődöntőbe, ott azonban egy kispesti birkózótól vereséget szenvedett. A bronzéremért abonyi vetélytársát 10-0 arányban győzte le, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Nyikos Veronika (73 kg) abszolút esélyesként léphetett szőnyegre, s ugyan abonyi ellenfelét 10-0-ra legyőzte, a kecskeméti Újházi Lilitől váratlan tus vereséget szenvedett, így ezüstéremmel fejezte be a versenyt. A legkisebb súlycsoportban induló Miklós Mátyás (45 kg) magabiztosan 10-0 arányban verte téglagyári ellenfelét a fináléban, s magyar bajnoki címet szerzett, így végül mindhárom színű éremből került egy Dunaújvárosba, derült ki Tombor István vezetőedző beszámolójából.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.