Toboroz a Dunaferr SE Torna Szakosztálya

doszerk - 2020. szeptember 10. 17:03

A legkisebbeket, az óvodás korúakat várják az edzők a korábbi Bánki középiskola tornatermébe.

A Dunaferr SE Torna Szakosztálya toborzást tart a legfiatalabbak számára: jövő hét elejétől a legkisebbeket várják a korábbi Bánki iskola tornatermébe, ahol megismerkedhetnek a sport alapjaival. Hétfőn és szerdán este fél hattól a fiúkat, kedden és csütörtökön, szintén este fél hattól a lányokat várják a Dunaferr SE Torna Szakosztályának edzői a korábbi Bánki iskolába, hogy bemutató edzésen próbálhassák ki ügyességüket, és ha kedvet kapnak, csatlakozzanak az ott folyó munkához.

Legyél jobb, mint tegnap!

Javában zajlanak a Tornacsarnok felújítási munkálatai, azonban az élet nem állt meg a Dunaferr SE Torna szakosztályában, ahol toborzót tartanak az óvodás korú gyermekek számára: a legkisebbek ismerkedhetnek meg a sportág alapjaival az edzések ideiglenes helyszínén, a Bánki iskola tornatermében. Ott- jártunkkor is rengeteg erősen utánpótlás korú (6-7 éves) ifjú tornász csiszolta tudását az edzők kezei alatt, és láthatóan jó hangulatban, motiváltan végezték az előírt gyakorlatokat.

Képek: DO-archív

Ehhez a csapathoz várnak csatlakozókat a Dunaferrnél. Hunyadi- Turcsik István, az egyesület edzője azt is elmondta a DSTV-nek adott interjúban, miért ajánlja a tornát a gyermekek, fiatalok számára. A gyermekek megtanulják, hogyan szárnyalják túl a képességeiket, vagy éppenséggel kihasználják rejtett tartalékaikat. Amikor egy- egy gyermek eljön hozzánk, talán nincs is tisztában azzal, hogy valójában milyen ügyes. Bár néha az is kiderül, hogy nem lesz belőlük versenyző, mégis megtanulnak bukfencezni, vagy akár szaltózni, tehát mindenképpen sikerélményekkel gazdagodnak. A lényeg számunkra, hogy örömük teljen az edzésbe, hiszen így szívesen jönnek ide és később akár versenyezhetnek is. Aki mégis hobbi szinten szeretné űzni, annak is számos előnyt hordozhat akár egészen fiatal, vagy felnőtt korban is, hasonlóan más rekreációs sportokhoz – fogalmazott a Dunaferr SE torna edzője.

(Cs. L.)

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.