Visszautasította a Vasas a hosszabbításra vonatkozó ajánlatot

Öcaline - 2021. január 20. 18:22

Elutasító állásfoglalást tett közzé a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség a munkáltató tegnap napvilágot látott, a kollektív szerződés (DTKSz) meghosszabbítását célzó javaslatáról.

A Vasas hivatalos honlapján publikált dokumentum szerint az érdekképviselet kitart a Dunaferr Társaságcsoport Kollektív Szerződése (DTKSz) változatlan formában történő, határozatlan idejű fenntartása mellett. Mivel pedig a munkáltató tegnapi, honlapunk hasábjain  betűhíven publikált javaslatának elfogadásával a Vasas álláspontja szerint az érdekképviselet "elfogadná azt, hogy a DTKSz egyoldalú felmondása 2020. augusztus 14-én jogszerű volt". A szakszervezet értelmezésében a felmondási határidő április 30-ig történő meghosszabbítását célzó munkáltatói javaslat aláírásával a kontraktus megszűnéséhez asszisztálnának. Innen jöjjön betűhíven a lényeg:

"Szakszervezetünk nem lehet partner abban, hogy a munkáltatóval közösen kimondja azt, hogy a DTKSz 2021. április 30-át követően véglegesen megszűnjön. A fentiek alapján a munkáltató által tett ajánlatot a Vasas nem tudja elfogadni."

A javaslat elutasításának indoklásában a Vasas megemlíti, hogy nem lát garanciákat a bérek rendes időben történő kifizetésére, emellett az érvelésben szerepel, hogy a javaslat elfogadásával gyengülnének a szakszervezetek perbeli pozíciói a munkáltatóval szemben. 
A szakszervezeti szövetség állásfoglalásának teljes szövege az alábbiakban olvasható!

Itt tartunk most – azzal, ha azt mondom, hogy a vállalatcsoport (válság)helyzete ezzel a reakcióval nem közelített a mindenki számára megnyugtató megoldáshoz, még nem mondtam semmit, azt hiszem.

Kapcsolódó tartalom:

A munkáltatói javaslat a DO-n (katt) >>

(Címlap és nyitókép: DO-archív)

A rovat további hírei: Dunaferr

Újabb letartóztatások – többen érintettek az ISD Dunaferr elleni támadásban is

Újabb letartóztatások – többen érintettek az ISD Dunaferr elleni támadásban is

2021. jún. 22.

Döbbenetes képsorokkal rukkolt elő a NAV egy bűnszervezet tagjainak letartóztatása kapcsán – ráadásul úgy tudjuk, az akció érintett több olyan személyt is, akik részt vettek a vasgyár (és a város) elleni emlékezetes támadásban.

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

2021. jún. 09.

A futballmérkőzések és a Városligetben zajló építkezések biztosításáról ismert, de a Dunaferr elleni emlékezetes támadásban is szerepet vállalt Tóth Csabát és társait hétfő hajnalban őrizetbe vették, írta meg a hvg.hu. Az Index információi szerint költségvetési csalással gyanúsítják őket.

ISD Dunaferr: döntött a Győri Ítélőtábla

ISD Dunaferr: döntött a Győri Ítélőtábla

2021. máj. 13.

Semmis a cégbíróság végzése, új eljárás jöhet; jogilag talán nem teljesen egzakt, de nagyon rosszul áll a cégcsoport irányításának átvételét szervező alakulat szénája. Sajtóközlemény.

ISD Dunaferr: "a szeánsznak semmiféle jogi hatása nincs"

ISD Dunaferr: "a szeánsznak semmiféle jogi hatása nincs"

2021. máj. 06.

Hivatalos közleményben fejtette ki a mai "közgyűlési kísérlettel" kapcsolatos álláspontját az ISD Dunaferr Zrt. A DO a téma jelentőségére tekintettel betűhíven közli a dokumentumot. A történet folytatódik – és legalább május 20-ig várni kell a megoldásra.

Cáfol a Dunaferr: szélhámosok, ügyeskedők, hazugságok hálójában

Cáfol a Dunaferr: szélhámosok, ügyeskedők, hazugságok hálójában

2021. ápr. 29.

Több tételben cáfolta Szergej Taruta állításait az ISD Dunaferr Zrt. – a cégcsoport szerint az ukrán kisebbségi tulajdonos nem higgadt és főként nem megbízható üzletemberként járt el valójában, mint ahogy feltüntette magát  egy nyilatkozatában.

Habsburg György: szélhámos a Dunaferr-ügyben felbukkant "rokon"

Habsburg György: szélhámos a Dunaferr-ügyben felbukkant "rokon"

2021. ápr. 22.

Tudtuk, persze, csak nem sejtettük – az igazi Habsburg tisztázta a tisztázandókat, adta hírül a Euronews. Most már tényleg csak ET vagy a Hétszűnyű Kapanyányi Monyók hiányzik, hogy kerek legyen a Monty Python-i magasságokat ostromló történet.

ISD Dunaferr: "szó sincs új cégvezető kinevezéséről"

ISD Dunaferr: "szó sincs új cégvezető kinevezéséről"

2021. ápr. 22.

Hivatalos közleményben cáfolja az új cégvezető kinevezésével kapcsolatos (ál)hírt az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje. Jogi lépéseket tesznek, feljelentés születik az ügyben. Betűhív közlés.