Húzóembereket keres a kapitány

doszerk - 2021. június 13. 13:07

Japán ellen kezdi meg szereplését a Világliga Szuperdöntőjében az öt dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Főoldali és belső kép forrása: MVLSZ

Hat nap alatt hat mérkőzést játszik a magyar női vízilabda válogatott a Világliga athéni Szuperdöntőjében. A hétfőn kezdődő viadalra tizenöt játékost nevezett Bíró Attila szövetségi kapitány, aki a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) honlapján elmondta, abban bízik, hogy többen is bizonyítják majd azt, hogy képesek húzóemberei lenni a csapatnak.

"Azt várom, hogy lássam a fejlődést a csapaton, egyértelműen ezen van a hangsúly! Az amerikai edzőtábor után érthető módon fáradtabbnak tűntek ezen a héten a lányok, de biztos vagyok benne, hogy Athénban már rendben lesznek, és képesek lesznek jó meccseket játszani. Ahogy mondtam korábban, húzóembereket keresek az olimpiai csapatba - most aztán van lehetőség bizonyítani" - fogalmazott Bíró Attila, akinek 18-as bő keretéből Gangl Edina, Horváth Brigitta és Faragó Kamilla nem utazik vasárnap Athénba, ők itthon készülnek tovább. Ott lesz viszont a csapatban a kaliforniai edzőtábort ujjsérülése miatt kihagyó, már egészséges Gurisatti Gréta.

Világliga Szuperdöntő

Csoportbeosztás
A-csoport: Magyarország, Japán, Kanada, Oroszország
B-csoport: Spanyolország, Kazahsztán, Egyesült Államok, Görögország

A magyar csapat programja

Június 14., hétfő - Magyarország-Japán, 16:45
Június 15., kedd - Magyarország-Oroszország, 16:45
Június 16., szerda - Magyarország-Kanada, 16:45

Június 17., csütörtök - Negyeddöntők

Június 17-18., péntek, szombat - Helyosztók

A magyar női válogatott kerete
Kapusok: Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)

A rovat további hírei: Sport

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.