Húzóembereket keres a kapitány

doszerk - 2021. június 13. 13:07

Japán ellen kezdi meg szereplését a Világliga Szuperdöntőjében az öt dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Főoldali és belső kép forrása: MVLSZ

Hat nap alatt hat mérkőzést játszik a magyar női vízilabda válogatott a Világliga athéni Szuperdöntőjében. A hétfőn kezdődő viadalra tizenöt játékost nevezett Bíró Attila szövetségi kapitány, aki a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) honlapján elmondta, abban bízik, hogy többen is bizonyítják majd azt, hogy képesek húzóemberei lenni a csapatnak.

"Azt várom, hogy lássam a fejlődést a csapaton, egyértelműen ezen van a hangsúly! Az amerikai edzőtábor után érthető módon fáradtabbnak tűntek ezen a héten a lányok, de biztos vagyok benne, hogy Athénban már rendben lesznek, és képesek lesznek jó meccseket játszani. Ahogy mondtam korábban, húzóembereket keresek az olimpiai csapatba - most aztán van lehetőség bizonyítani" - fogalmazott Bíró Attila, akinek 18-as bő keretéből Gangl Edina, Horváth Brigitta és Faragó Kamilla nem utazik vasárnap Athénba, ők itthon készülnek tovább. Ott lesz viszont a csapatban a kaliforniai edzőtábort ujjsérülése miatt kihagyó, már egészséges Gurisatti Gréta.

Világliga Szuperdöntő

Csoportbeosztás
A-csoport: Magyarország, Japán, Kanada, Oroszország
B-csoport: Spanyolország, Kazahsztán, Egyesült Államok, Görögország

A magyar csapat programja

Június 14., hétfő - Magyarország-Japán, 16:45
Június 15., kedd - Magyarország-Oroszország, 16:45
Június 16., szerda - Magyarország-Kanada, 16:45

Június 17., csütörtök - Negyeddöntők

Június 17-18., péntek, szombat - Helyosztók

A magyar női válogatott kerete
Kapusok: Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)

A rovat további hírei: Sport

Az oroszoktól is kikapott a női kézilabda-válogatott

Az oroszoktól is kikapott a női kézilabda-válogatott

2021. júl. 29.

A magyar női kézilabda-válogatott 38-31-es vereséget szenvedett a címvédő oroszoktól a tokiói olimpián csütörtökön, ezzel nehéz helyzetbe került a csoportból való továbbjutás szempontjából.

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

2021. júl. 29.

Mindössze két nappal azután, hogy hazatért Párizsból, már serdülő bajnoki címnek örülhetett a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor.

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

2021. júl. 29.

A kétszeres Európa-bajnok tornász, Kovács Zsófia ma lép a szerekhez a tokiói olimpia egyéni összetett döntőjében, és több jól sikerült edzést tudhat a háta mögött a vasárnapi selejtező óta. A DKSE sportolója a 11. helyen került be az ötkarikás játékok 24 fős egyéni összetett döntőjébe, 54.732 ponttal. Drukkolunk, Zsófi!

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

2021. júl. 28.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb győzelmét aratta a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott az Egyesült Államok ellen, a tokiói olimpián.

DSTV: a város is szurkol!

DSTV: a város is szurkol!

2021. júl. 28.

Elkezdődtek a 2020. évi nyári olimpiai játékok Tokióban. A négy dunaújvárosi játékossal felálló női vízilabda válogatott mellett a tornász Kovács Zsófiáért is szoríthatunk, de Klujber Katrin kézilabdázó és több helyi sportoló is öregbíti településünk hírnevét. Stábunk a városlakókat kérdezte arról, hogy követik-e a sporteseményt, és ha igen, milyen eredményekre számítanak. (Hangkép)

Óriási bravúr a címvédő ellen!

Óriási bravúr a címvédő ellen!

2021. júl. 28.

Hatalmas csatában, az utolsó negyedben kétgólos hátrányból fordítva aratott 10-9-es győzelmet a címvédő Egyesült Államok ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

2021. júl. 27.

Jó felkészülés után, taktikus, érett versenyzéssel szerzett Európa-bajnoki címet Párizsban Kovács-Seres Hunor, a DKSE tehetséges úszója.