Húzóembereket keres a kapitány

doszerk - 2021. június 13. 13:07

Japán ellen kezdi meg szereplését a Világliga Szuperdöntőjében az öt dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Főoldali és belső kép forrása: MVLSZ

Hat nap alatt hat mérkőzést játszik a magyar női vízilabda válogatott a Világliga athéni Szuperdöntőjében. A hétfőn kezdődő viadalra tizenöt játékost nevezett Bíró Attila szövetségi kapitány, aki a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) honlapján elmondta, abban bízik, hogy többen is bizonyítják majd azt, hogy képesek húzóemberei lenni a csapatnak.

"Azt várom, hogy lássam a fejlődést a csapaton, egyértelműen ezen van a hangsúly! Az amerikai edzőtábor után érthető módon fáradtabbnak tűntek ezen a héten a lányok, de biztos vagyok benne, hogy Athénban már rendben lesznek, és képesek lesznek jó meccseket játszani. Ahogy mondtam korábban, húzóembereket keresek az olimpiai csapatba - most aztán van lehetőség bizonyítani" - fogalmazott Bíró Attila, akinek 18-as bő keretéből Gangl Edina, Horváth Brigitta és Faragó Kamilla nem utazik vasárnap Athénba, ők itthon készülnek tovább. Ott lesz viszont a csapatban a kaliforniai edzőtábort ujjsérülése miatt kihagyó, már egészséges Gurisatti Gréta.

Világliga Szuperdöntő

Csoportbeosztás
A-csoport: Magyarország, Japán, Kanada, Oroszország
B-csoport: Spanyolország, Kazahsztán, Egyesült Államok, Görögország

A magyar csapat programja

Június 14., hétfő - Magyarország-Japán, 16:45
Június 15., kedd - Magyarország-Oroszország, 16:45
Június 16., szerda - Magyarország-Kanada, 16:45

Június 17., csütörtök - Negyeddöntők

Június 17-18., péntek, szombat - Helyosztók

A magyar női válogatott kerete
Kapusok: Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)

A rovat további hírei: Sport

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

2022. aug. 11.

Kovács Zsófia két szerenkénti döntőben, míg a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar válogatott a csapatfináléban lesz érdekelt a tornászok müncheni Európa-bajnokságán.

Megyei ellenfél a kupában

Megyei ellenfél a kupában

2022. aug. 11.

Idegenben, a Pécsvárad otthonában juthat be a Magyar Kupa harmadik fordulójába a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

DSTV: sikerek itthon és külföldön is

DSTV: sikerek itthon és külföldön is

2022. aug. 11.

A közelmúltban a serdülők országos bajnokságán és az EYOF-on is kiváló érmek és eredmények sokaságával örvendeztette meg a helyi sportkedvelőket az úszó Kovács-Seres Hunor. A DKSE kiválóságának eredményeiről, és a jövőt illető elképzelésekről Szabó Gergővel, Hunor edzőjével beszélgettünk. Hangkép.

Volt minek örülni a kenumaratonon

Volt minek örülni a kenumaratonon

2022. aug. 11.

Parádésan szerepeltek a Dragon Steel SE versenyzői a közel kétszáz indulót felvonultató 25. Szarvasi Kenumaratonon.

Kovácsék vegyes pódiumedzése

Kovácsék vegyes pódiumedzése

2022. aug. 10.

Túl van a pódiumedzésen a tornászok női felnőtt és junior Európa-bajnokságán Münchenben a Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott.

DSTV: tesztnapot tartottak

DSTV: tesztnapot tartottak

2022. aug. 10.

A SUP, avagy Stand up Paddle egy hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportág. Az eszköz megismertetése, és ezáltal a mozgásforma népszerűsítése céljából ingyenes SUP tesztnapot hirdettek a helyi Decathlon áruház munkatársai az érdeklődőknek. Hangkép.

Nyolc fényes érem Szegedről

Nyolc fényes érem Szegedről

2022. aug. 10.

Remekül szerepeltek a DKSE ifjú kajak-kenusai a Szegeden megrendezett Gyermek, Kölyök Magyar Bajnokságon.