Nem volt esély a bravúrra

spigott - 2021. november 21. 18:55

Csak a harmadik felvonásban tudta megnehezíteni a Kistext dolgát a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga ma esti fordulójában.

A tabella ötödik helyén álló Kistext elleni találkozóval folytatta az Extraliga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata ma este fél hattól. A dunaújvárosi fiatalok a szoros meccs reményében vágtak neki a csatának, ám a fővárosiak ezt máshogy gondolták, s alaposan bekezdtek az első szettben, korán megszerzett előnyüket fokozatosan növelték, s hiába kért időt Tomanóczy Tibor, szűk tízpercnyi játékot követően már 12-4-re vezettek. Jött is az újabb időkérés, de a vendégek lendületét ez sem törte meg, s bár felvillanásai akadtak a hazaiaknak is, a Kistext még növelte is fórját, s nagyon simán, 25-12-re behúzta az első játékot.

A második etap eleje sem hozta meg sajnos a remélt változást, mert hiába szereztek az első három pontból kettőt is a mieink, sorozatban négy támadást is jól fejezett be a Kistext, mely még növelte is előnyét, így 4-10-es állásnál ismét magához kellett hívnia játékosait a szakvezetésnek. A szünet alatt rendezte ugyan sorait a DKSE, ám ez is csak arra volt elég, hogy egy idei tartsa hatpontos hátrányát együttesünk, ám a véghajrához közeledve újra növelte fórját az ellenfél, s 25-16-ra megnyerte ezt a szettet is.

Fotók: Végh Zoltán

Az újabb térfélcserét követően jobban tartotta magát együttesünk, mint korábban, de így is volt miért szomorkodni, mert egy rossz leérkezést követően Winter László súlyosnak tűnő lábsérülést szenvedett (5-5). Társuk kiválása meg is zavarta a mieinket, a következő három pontot a Kistext érte el, de kapaszkodott a DKSE, s Kecskeméti pontjai után már a vendégeknek kellett időt kérniük (13-13). Kalmár duplája után kettővel lépett el a vendégcsapat, de egy 4-0-s sorozattal fordítottak a mieink, s miután Hatvany és Szabó is jól fejezett be egy támadást, már 21-17-et mutatott az eredményjelző. Ekkor sajnos nagyon beragadtak a mieink, egymás után négyszer volt eredményes a Kistext, mely 23-nál a vezetést is átvette, majd egy jó sánccal lezárta az összecsapást, s 3-0-s győzelemmel vitte el a három pontot Dunaújvárosból.

DKSE – Kistext 0-3 (-12, -16, -24)

DKSE: Farkas, Tamási, Kisházi, Dulcz, Hatvany Zs., Kecskeméti, Sümegi (liberó). Csere: Tajti, Juhász, Szabó, Winter. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.