Négy dunaújvárosi a végleges vb-csapatban

spigott - 2022. június 16. 14:03

Négy dunaújvárosi játékos közvetlenül, míg egy tartalékként kapott helyet a magyar női vízilabda válogatott végleges világbajnoki keretében.

Főoldali és belső kép forrása: MVLSZ

Kijelölte a jövő héten kezdődő világbajnokságra készülő magyar női vízilabda válogatott végleges keretét Bíró Attila szövetségi kapitány. A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) Szegeden megtartott sajtótájékoztatóján a szakember kiemelte, női válogatottunk rengeteget dolgozott azért, hogy a lehető legjobban felkészüljön a budapesti vb-re. A hathetes edzőtábor alatt a napi gyakorlások mellett az ausztrál és az amerikai csapattal is kétkapuztak vízilabdázóink, s mivel a mai magyar női vízilabda válogatottba nagyon nehéz bekerülni, ezért mindenki nagyon sokat tett azért, hogy végül a csapat tagja legyen.

Ami pedig a végleges vb-keretet illeti, a kapuban Magyari Alda és Gangl Edina kaphat lehetőséget, míg centerben Parkes Rebecca, illetve a DFVE csapatának közelmúltban honosított kiválósága Mahieu Geraldnie veheti fel a harcot az ellenfelekkel. Védőposzton Máté Zsuzsanna és Rybanska Natasa hatékony játékára számít a szövetségi kapitány, támadásban Faragó Kamilla, Keszthelyi Rita, Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya, Garda Krisztina, Leimeter Dóra, és Vályi Vanda lehetnek húzóemberei válogatottunknak, míg a tartalékok között Farkas Tamara, valamint Horváth Brigitta várhat az esetleges beugrásra, melyre csak koronavírus fertőzés esetén lesz lehetőség.

– Ezzel a csapattal képesek leszünk minél jobb eredményre, remélem, hogy a második héten Budapesten folytatjuk az éremért való küzdelmet. Ez a csapat most a legjobb magyar női vízilabda válogatott.

A magyar női vízilabda-válogatott 18-as vb-kerete

Kapusok: Gangl Edina (Glyfada, görög), Magyari Alda (UVSE)

Mezőnyjátékosok: Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Keszthelyi-Nagy Rita (UVSE), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (Ethnikos, görög), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (FTC)

Tartalékok: Farkas Tamara (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.