Vb-döntős a magyar válogatott

spigott - 2022. július 1. 7:30

Óriási csatában aratott 13-12-es győzelmet a magyar női vízilabda válogatott a hollandok ellen a budapesti világbajnokság elődöntőjében.

A budapesti világbajnokság elődöntőjében ugrott medencébe a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott csütörtökön este. Bíró Attila együttesének ellenfele az a holland csapat volt, mely a negyeddöntőben simán legyőzte a görögöket, így rettentően kemény meccs várt vízilabdázóinkra.

Ezt bizonyította is a találkozó első negyede, melyben háromszor is vezetést szereztek a hollandok, s bár előbb Keszthelyi, majd Leimeter egyenlített, a harmadik holland találatra nem jött válasz, így nyolc perc után az ellenfél állt jobban egy találattal (3-2). A második felvonásban fordult a kocka, mert Gurisatti és Keszthelyi góljaival hamar fordítottak a mieink, így innentől az ellenfélnek kellett futnia az eredmény után. Ezt azonban eredményesen tették, mert gyorsan egalizáltak, majd Máté átlövése után is eredményesen támadtak sőt, az utolsó percben ismét visszavették a vezetést. Gurisatti azonban a lehető legjobbkor villant, centerből lőtt szép gólt, így a nagyszünetre 6-6-os állással vonultak a felek.

Főoldali és belső kép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

A térfélcsere után ismét jobban kezdtek a mieink, akik Vályi és Garda révén először vezettek kettővel, s bár a hollandok rendre élni tudtak emberelőnyeikkel, Garda és Máté újabb találataival tartotta egy-kétgólos előnyét együttesünk, mely a záró etapnak 11-10-es vezetéssel vághatott neki. Az utolsó nyolc perc elején Parkes is megvillant, s ismét kettő volt az előny, de nem sokáig, mert Van de Kraats két góljával hamar egalizált ellenfelünk, így kezdődhetett minden elölről (12-12). Vályi emberelőnyös gólja után azonban újra nálunk volt az előny, s mivel az utolsó négy perc a kapusok parádéját hozta, újabb gól már nem született a véghajrában, így válogatottunk óriási csatában, de 13-12-re legyőzte a hollandokat, s bejutott a világbajnoki döntőbe, ahol a bombaerős amerikai válogatott lesz az ellenfele.

Hollandia - Magyarország 12-13 (3-2, 3-4, 4-5, 2-2)

Magyarország: Magyari - Szilágyi, Vályi 1, Gurisatti 2, Máté 1, Parkes 1, Keszthelyi-Nagy 2. Csere: Mahieu, Leimeter 4, Rybanska, Faragó, Garda 2. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

2022. aug. 09.

Remek hangulatú viadallal ért véget az Újvárosi Darts Liga egyéni versenye a Munkásművelődési Központban a mögöttünk hagyott hétvégén.

DSTV: jól halad a munka

DSTV: jól halad a munka

2022. aug. 09.

Közös nyári felkészülésük második hetébe léptek a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. Az eddig elvégzett munkáról, valamint az együttes helyzetéről Varga Arnolddal beszélgettünk. Hangkép.

Értékes második hely

Értékes második hely

2022. aug. 09.

Egyre jobb formát mutat a két dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

2022. aug. 08.

Tíz dobogós helyezéssel, köztük négy aranyéremmel zárták a dunaújvárosi versenyzők a Kiskundorozsmán megrendezett Táv- és Távcéllövő Országos Bajnokságot.

Irány az Európa-bajnokság

Irány az Európa-bajnokság

2022. aug. 08.

A Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott ma utazott el Münchenbe az Európa-bajnokságra, a junior női csapattal közösen.

Új edző a futsalosok élén

Új edző a futsalosok élén

2022. aug. 08.

Tóth Árpád irányítja a Dunaújváros Futsal felnőtt együttesének munkáját a 2022/2023-as szezonban.

Slihoczki Ádámék negyedikek a vb-n

Slihoczki Ádámék negyedikek a vb-n

2022. aug. 07.

Negyedik helyen végzett Slihoczki Ádámék kenu négyese a kanadai világbajnokság ötszáz méteres döntőjében.