Értékes második hely

doszerk - 2022. augusztus 9. 7:30

Egyre jobb formát mutat a három dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Főoldali és belső kép forrása: MVLSZ

Három győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel zárta a Szardínia Kupa elnevezésű viadalt a magyar női vízilabda válogatott. A három dunaújvárosi játékossal (Horváth Brigitta, Garda Krisztina, Mahieu Geraldine) felálló együttes Izraelt 18-8-ra, a görögöket 11-9-re, az olaszokat 15-6-ra győzte le, a hollandok ellen 10-10-es döntetlent játszott, s csak a végső győztes spanyoloktól szenvedett vereséget (6-11), így a második helyen fejezte be a viadal küzdelmeit.

Érthetően elégedetten is értékelte a csapat teljesítményét Bíró Attila szövetségi kapitány a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) honlapján, s mint azt a szakember kiemelte, sokat léptek előre felkészülésükben.

– Kimondottan értékes lezárása volt a hollandok elleni találkozó a hétnek, ami minden szempontból sokat kivett belőlünk, ugyanakkor nagyon sokat léptünk előre az Európa-bajnoki felkészülésben. Sokkal több pozitív jelet láttam ezen a tornán, mint negatívat, ezt az eredmények is alátámasztják. Van, akinek még fejlődnie kell, bár sok idő kétségtelenül már nincs erre. Összességében azt kell mondjam, nem néz ki rosszul a történet.

Az egyéni és csapatszintbéli javulást a héten itthon, a Margitszigeten produkálhatja a csapat, hiszen keddtől a hazánkban edzőtáborozó ausztrál válogatottal vívhat edzőmeccseket. A hetet pedig majd pénteken, augusztus 12-én 19:30-tól a SEAT Kupért egy hivatalos összecsapás zárja a felek között.

A magyar válogatott eredményei a Szardínia Kupán

Izrael - Magyarország 8-18 (1-5, 4-5, 1-3, 2-5)
Gólszerzőink: Faragó 4, Peresztegi-Nagy 3, Szilágyi 2, Gurisatti 2, Mahieu 2, Farkas T., Horváth B., Máté, Leimeter, Rybanska.

Magyarország - Görögország 11-9 (1-1, 3-2, 4-2, 3-4)
Gólszerzőink: Leimeter 2, Garda 2, Gurisatti 2, Farkas T., Mahieu, Máté, Peresztegi-Nagy, Faragó.

Spanyolország - Magyarország 11-6 (3-1, 1-2, 2-1, 5-2)
Gólszerzőink: Faragó 2, Garda 2, Horváth B., Mahieu.

Olaszország - Magyarország 6-15 (0-4, 2-4, 2-5, 2-2)
Gólszerzőink: Garda 5, Szilágyi 4, Leimeter 2, Faragó 2, Horváth B., Farkas T.

Hollandia - Magyarország 10-10 (4-2, 3-2, 2-3, 1-3)
Gólszerzőink: Pereszregi-Nagy 3, Gurisatti 3, Mahieu, Farkas T., Leimeter, Garda.

A magyar női válogatott szardíniai kerete

Kapusok: Kiss Alexandra, Magyari Alda, Neszmély Boglárka

Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma, Faragó Kamilla, Farkas Tamara, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Mahieu Geraldine, Máté Zsuzsanna, Leimeter Dóra, Peresztegi-Nagy Kinga, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda.

A rovat további hírei: Sport

Fényes érmek a szőnyegen

Fényes érmek a szőnyegen

2022. okt. 04.

Egy első, egy második és egy ötödik helyezéssel zárták a kötöttfogású birkózók Egerben megrendezett országos diákolimpiai döntőjét a DKSE ifjú sportolói.

Bosszantó hazai vereség

Bosszantó hazai vereség

2022. okt. 04.

Helyzetek sokaságát kihagyva szenvedett kétgólos vereséget a Haladás II. elleni hazai mérkőzésen a Dunaújváros Futsal együttese az NB II-es pontvadászatban.

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

2022. okt. 03.

Jó hangulatban, kiváló meccsekkel adóztak egykori társuk emléke előtt a rendőrök a negyedik alkalommal megrendezett Ongai Gábor Emléktornán.

Pontos szezonrajt Dágon

Pontos szezonrajt Dágon

2022. okt. 03.

Fordulatos küzdelemben szenvedett 3-2-es vereséget a DKSE erősen tartalékos röplabda csapata a Dág otthonában lejátszott NB I-es bajnoki szezonnyitón.

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

2022. okt. 03.

Két hét szünet után játszik újra bajnokit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese, mely a Haladás II. gárdáját látja vendégül az egyetemi sportcsarnokban ma este hét órától.

A Fradi hajrázott jobban

A Fradi hajrázott jobban

2022. okt. 03.

Óriási küzdelemben, a véghajrában kapott gólokkal szenvedett 4-2-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapat a Ferencváros elleni hazai összecsapáson.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. okt. 02.

Az ESMTK vendégeként szenvedte el első vereségét az NB III-as pontvadászat idei szezonjában a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.