Rangos tornán a válogatott

doszerk - 2022. augusztus 2. 7:30

Izrael, Görögország, Spanyolország, Olaszország és Hollandia ellen ugrik medencébe Szardínián az Európa-bajnokságra készülő magyar női vízilabda válogatott.

Kép: MVLSZ (Kovács Anikó)

A felejthetetlen világbajnoki produkciót követő pihenés után már újra nagyüzemben pörög a három dunaújvárosi játékossal (Garda Krisztina, Mahieu Geraldine, Horváth Brigitta) felálló női vízilabda válogatottunk, mely az elmúlt héten Balatonfűzfőn edzőtáborozott, ahol magas szinten készült a nyár további megméretéseire, így a közelgő Európa-bajnokságra is, melyet Splitben rendeznek meg augusztus 27. és szeptember 10. között. Bár az elmúlt hétvégét megkapta szünetnek a társaság, nincs megállás, folytatódik az Európa-bajnoki felkészülés, hétfőn repülőre ült a csapat, s elutazott Szardínia szigetére, egészen pontosan Sassariba, ahol szerdától vasárnapig rangos felkészülési tornán vesz részt.

A 2022-es Szardínia Kupán Izrael mellett a magyar, az olasz, a görög, a spanyol és a holland női válogatott lép fel, avagy Bíró Attila kifejezésével élve afféle mini Eb következik. Hogy megadják a módját az olaszok, bizonyítja a férfitorna mezőny is: a házigazda mellett Görögország, Szerbia és Horvátország vesz részt rajta.

Kép: MVLSZ (Derencsényi István)

Mint azt Bíró Attila, női válogatottunk szövetségi kapitánya a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) honlapján elárulta, nagy figyelem övezi ezt a tornát, s igen komoly kihívás előtt áll együttese.
– Tizenhat játékossal utaztunk, közülük mindenki lehetőséget kap majd a bizonyítására. Miután két meghatározó játékosunk, Keszthelyi-Nagy Rita és Parkes Rebecca pihenőt kapott, több feladat hárul a többiekre, magam is kíváncsi vagyok, ilyen összeállításban mire leszünk képesek. Természetesen minden mérkőzésen világosak a céljaink, ám ezúttal az eredmény kevésbé érdekel majd, mint a lehetőséget kapó játékosok, a csapat teljesítménye. Örülök, hogy ilyen ellenfelek ellen mérhetjük fel, hogy ilyen összetételben képesek vagyunk-e a világbajnoki szintet megismételni.

A magyar válogatott menetrendje

2022. 08. 03. 16:30 Izrael - Magyarország
2022. 08. 04. 18:30 Magyarország - Görögország
2022. 08. 05. 18:30 Spanyolország - Magyarország
2022. 08. 06. 20:00 Olaszország - Magyarország
2022. 08. 07. 10:30 Hollandia - Magyarország

A magyar női válogatott szardíniai kerete

Kapusok: Kiss Alexandra, Magyari Alda, Neszmély Boglárka

Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma, Faragó Kamilla, Farkas Tamara, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Mahieu Geraldine, Máté Zsuzsanna, Leimeter Dóra, Peresztegi-Nagy Kinga, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda.

A rovat további hírei: Sport

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

2022. aug. 08.

Tíz dobogós helyezéssel, köztük négy aranyéremmel zárták a dunaújvárosi versenyzők a Kiskundorozsmán megrendezett Táv- és Távcéllövő Országos Bajnokságot.

Irány az Európa-bajnokság

Irány az Európa-bajnokság

2022. aug. 08.

A Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott ma utazott el Münchenbe az Európa-bajnokságra, a junior női csapattal közösen.

Új edző a futsalosok élén

Új edző a futsalosok élén

2022. aug. 08.

Tóth Árpád irányítja a Dunaújváros Futsal felnőtt együttesének munkáját a 2022/2023-as szezonban.

Slihoczki Ádámék negyedikek a vb-n

Slihoczki Ádámék negyedikek a vb-n

2022. aug. 07.

Negyedik helyen végzett Slihoczki Ádámék kenu négyese a kanadai világbajnokság ötszáz méteres döntőjében.

Aranyos zárás a bajnokságon

Aranyos zárás a bajnokságon

2022. aug. 07.

Összesen hat éremnek örülhettek a dunaújvárosi úszók a Debrecenben megrendezett Serdülő Országos Bajnokságon.

Biztos továbbjutás a kupában

Biztos továbbjutás a kupában

2022. aug. 07.

A BKV Előre elleni sima, háromgólos győzelemmel jutott be a Magyar Kupa második fordulójába a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hetedik a hely a vb-döntőben!

Hetedik a hely a vb-döntőben!

2022. aug. 06.

Bár féltávnál még dobogós helyen állt, a véghajrát követően a hetedik helyet érte el Hajdu Jonatán és Fekete Ádám kettőse a Kanadában zajló kajak-kenu világbajnokságon. Ez is gyönyörű, csak így tovább, fiúk!