Rangos tornán a válogatott

doszerk - 2022. augusztus 2. 7:30

Izrael, Görögország, Spanyolország, Olaszország és Hollandia ellen ugrik medencébe Szardínián az Európa-bajnokságra készülő magyar női vízilabda válogatott.

Kép: MVLSZ (Kovács Anikó)

A felejthetetlen világbajnoki produkciót követő pihenés után már újra nagyüzemben pörög a három dunaújvárosi játékossal (Garda Krisztina, Mahieu Geraldine, Horváth Brigitta) felálló női vízilabda válogatottunk, mely az elmúlt héten Balatonfűzfőn edzőtáborozott, ahol magas szinten készült a nyár további megméretéseire, így a közelgő Európa-bajnokságra is, melyet Splitben rendeznek meg augusztus 27. és szeptember 10. között. Bár az elmúlt hétvégét megkapta szünetnek a társaság, nincs megállás, folytatódik az Európa-bajnoki felkészülés, hétfőn repülőre ült a csapat, s elutazott Szardínia szigetére, egészen pontosan Sassariba, ahol szerdától vasárnapig rangos felkészülési tornán vesz részt.

A 2022-es Szardínia Kupán Izrael mellett a magyar, az olasz, a görög, a spanyol és a holland női válogatott lép fel, avagy Bíró Attila kifejezésével élve afféle mini Eb következik. Hogy megadják a módját az olaszok, bizonyítja a férfitorna mezőny is: a házigazda mellett Görögország, Szerbia és Horvátország vesz részt rajta.

Kép: MVLSZ (Derencsényi István)

Mint azt Bíró Attila, női válogatottunk szövetségi kapitánya a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) honlapján elárulta, nagy figyelem övezi ezt a tornát, s igen komoly kihívás előtt áll együttese.
– Tizenhat játékossal utaztunk, közülük mindenki lehetőséget kap majd a bizonyítására. Miután két meghatározó játékosunk, Keszthelyi-Nagy Rita és Parkes Rebecca pihenőt kapott, több feladat hárul a többiekre, magam is kíváncsi vagyok, ilyen összeállításban mire leszünk képesek. Természetesen minden mérkőzésen világosak a céljaink, ám ezúttal az eredmény kevésbé érdekel majd, mint a lehetőséget kapó játékosok, a csapat teljesítménye. Örülök, hogy ilyen ellenfelek ellen mérhetjük fel, hogy ilyen összetételben képesek vagyunk-e a világbajnoki szintet megismételni.

A magyar válogatott menetrendje

2022. 08. 03. 16:30 Izrael - Magyarország
2022. 08. 04. 18:30 Magyarország - Görögország
2022. 08. 05. 18:30 Spanyolország - Magyarország
2022. 08. 06. 20:00 Olaszország - Magyarország
2022. 08. 07. 10:30 Hollandia - Magyarország

A magyar női válogatott szardíniai kerete

Kapusok: Kiss Alexandra, Magyari Alda, Neszmély Boglárka

Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma, Faragó Kamilla, Farkas Tamara, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Mahieu Geraldine, Máté Zsuzsanna, Leimeter Dóra, Peresztegi-Nagy Kinga, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.