Előnyben a Kazincbarcika

spigott - 2022. november 10. 7:30

Volt rá esélye, de nem tudott szettet rabolni az extraligás Kazincbarcikától a DKSE felnőtt röplabda csapata a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágóján.

Az Extraliga hetedik helyén álló Kazincbarcika otthonában lépett pályára a DKSE felnőtt röplabda csapata a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, szerdán este hét órától. A mérkőzésnek a magasabb osztályú házigazdák voltak az esélyesei, ám a mieink számára is remek erőfelmérőnek ígérkezett a találkozó, melyen a bravúr elérése volt a célja Tomanóczy Tibor együttesének.

Bár röplabdázóink bátran kezdtek, s 3-2-re még vezettek is a folytatásban egyre több hiba csúszott a játékukba, így a vendéglátók úgy vezettek 11-6-ra a mieink első időkérése előtt, hogy hat pontot a DKSE rontásaiból szedtek össze. A rövid pauza után nagyon feljavult Lacziék teljesítménye, 12-12-nél sikerült utolérni a házigazdákat, s bár 14-ig tartották is a lépést röplabdázóink vendéglátójukkal, a játszma hajrájához közeledve ismét meglépett néggyel a Kazincbarcika, így jöhetett az újabb dunaújvárosi időkérés (18-14). A vendéglátók lendületét azonban ez már nem törte meg, s mivel a folytatásban is pontosabban játszottak a DKSE-nél, így 25-17-re be is húzták az első felvonást.

A következő etapot három gyors ponttal kezdte együttesünk, mely a folytatásban is nagyon elszántan játszva igyekezte őrizni előnyét, s bár a hazaiak kétszer is egalizáltak, a mieinknél mindig volt valaki, aki lendíteni tudott a csapat szekerén (10-14). A vendéglátók mindent megpróbáltak, de Pavliuk, Velicsko és Tóth pontjaival tovább növelte előnyét a DKSE, s 12-19-nél úgy tűnt, simán ki is egyenlít.

Képek: DO-archív

A VRCK azonban ekkor sem adta fel, sorozatban szerezte pontjait, s hiába kért időt kétszer is Tomanóczy Tibor, előbb minimálisra csökkentette hátrányát, majd 23-nál utol is érte együttesünket. A véghajrá óriási izgalmakat hozott, ám hiába volt szettlabdája a mieinknek 23-24-nél, a hazaiak fordítottak, s 27-25-re megnyerték a második játszmát is.

A balszerencsésen elveszített második szett láthatóan meg is viselte röplabdázóinkat, akik túl sok hibát vétettek az újabb térfélcsere után ahhoz, hogy szorosan tudják tartani az eredményt (7-2). A gyengébb kezdés rá is nyomta a bélyegét a folytatásra, mert a magabiztos, már önbizalommal teli vendéglátók ekkor mára játék minden elemében jobbak voltak a mieinknél, s előnyüket fokozatosan növelve arattak 25-14-es sikert, így 3-0-ra megnyerték a nyolcaddöntő első felvonását, melynek visszavágóját november 26-án rendezik meg Dunaújvárosban.

GreenPlan-VRCK - DKSE 3-0 (17, 25, 14)

DKSE: Tóth, Hechavarria, Velicsko, Pavliuk, Kisházi, Laczi, Kuti (liberó). Csere: Farkas, Gőczi, Pintér, Winter, Béres (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.