Dunaújváros Hetilap

Megkezdődött a hóügyelet

Fábos Zsolt - 2022. november 22. 9:31

Az időjárás ugyan még nem mutatta meg valódi téli arcát, de vastagon benne vagyunk a novemberben, így bármikor jöhet a hideg, a hó, lefagyhatnak a város útjai. A síkosságmentesítésért felelős DVG Zrt. elindította a hóügyeletet a napokban. 

Ez azt jelenti, hogy folyamatosan figyelik a várható időjárást és ellenőrzik az utakat. Ha pedig szükséges, beavatkoznak. A téli start apropóján téli gépszemlét tartott a DVG, ahová az alvállalkozók is felsorakoztatták azokat a járműveket, amelyek a téli időszakban bevethetők lesznek a város útjain. A vagyonkezelő 5 hóeltakarító géppel rendelkezik, amelyek elsősorban a járdatakarításra alkalmasak, illetve a szűkebb utcákba tudnak bemenni. Az alvállalkozók 3 nagyobb és 3 kisebb géppel fogják az utak takarítását végezni. A síkosságmentesítés fontos önkormányzati feladat – a részletekről Mezei Zsolt városüzemeltetési alpolgármester beszélt: 
– A téli időszakban, a hó és a jég megjelenésével párhuzamosan a balesetveszély megelőzése a legfontosabb feladatunk. Az idén több géppel állunk csatasorba, az elmúlt években ez a terület is eléggé mostohagyermek volt, most jobban állunk és felkészültünk a téli síkosságmentesítésre. De nagyon kérek mindenkit, hogy ne azt várják, hogy ha leesik a hó, akkor azonnal és mindenhol feketévé varázsoljuk az aszfaltot. Természetesen mindent meg fogunk tenni, ráadásul a DVG Zrt. kivonuló szolgálata ügyeleti rendszerben ellenőrzi éjszakánként az utakat, jegesedés esetén pedig azonnal értesítik a cég és az önkormányzat szakembereit, akik kivonulnak a helyszínre és a síkosságmentesítést végző alvállalkozóval felmérik a balesetveszély várható mértékét, és annak függvényében elindítják az elhárítási munkát végző gépjárműveket. 

Az alpolgármester hangsúlyozta: a közutak mellett a járdákat, átjárókat, gyalogátkelőket és a lépcsőket is folyamatosan ellenőrzik és takarítják – hogy mindenki számára biztonságos legyen a közlekedés.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: a kitelepítésre emlékezett a Pentele Baráti Kör

DSTV: a kitelepítésre emlékezett a Pentele Baráti Kör

2022. dec. 04.

Szomorú településtörténeti vonatkozású eseményről tudósít a DSTV összeállítása. Koszorúkkal és előadással emlékezett az 1950-es esztendő kitelepítésének évfordulóján a Pentele Baráti Kör Egyesület. Hangkép.

Továbbra sem lépett a társasházak többsége a költségosztás terén

Továbbra sem lépett a társasházak többsége a költségosztás terén

2022. dec. 03.

A DVG Zrt. több mint ötven közös képviselőnek és lakásszövetkezetnek küldte el azt a költségosztással kapcsolatos tájékoztatót, amelyben részletesen leírják az ügyintézés menetét. Költségosztó szükséges, ha egy lakásban nem légköbméter-alapján szeretnének a távhőért fizetni – mégis, eddig az érintettek alig ötöde reagált a felhívásra. 

Döntött a közgyűlés, már úton a nyugdíjasok ünnepi támogatása

Döntött a közgyűlés, már úton a nyugdíjasok ünnepi támogatása

2022. dec. 02.

Dunaújváros közgyűlése döntött arról, hogy a város nyugdíjasai az idén is számíthatnak az önkormányzat év végi segítségére, rendkívüli karácsonyi ajándékára. Az utalások, illetve a tájékoztatók kipostázása megkezdődött, hamarosan megérkeznek a támogatások. Pintér Tamás polgármester ünnepi hangulatú köszöntője a nyugdíjasoknak és nem csak nyugdíjasoknak szól.

DSTV: cipősdobozban az ajándékok

DSTV: cipősdobozban az ajándékok

2022. dec. 02.

Idén is folytatja népszerű karácsonyi kezdeményezését a Baptista Szeretetszolgálat, derül ki a DSTV összeállításából. A cipősdoboz akcióhoz a helyi Duna Plazma centrum is csatlakozott –  gyűjtőpontként segítik az országos programot. Hangkép.
 

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

2022. dec. 01.

A környékbeli települések vezetőit, országgyűlési képviselőit hívja egyeztető megbeszélésre Pintér Tamás polgármester. A téma a Dunaferr helyzete, hiszen a vasmű működése nem csak dunaújvárosiakat érintő kérdés, legalább annyira érinti a városunk vonzáskörzetét is. A tervezett megbeszélést sajtótájékoztatón jelentette be a polgármester.

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

2022. dec. 01.

A téli időszak átvészelése volt a témája a Városháza dísztermében tartott eseménynek, derül ki a DSTV összegzéséből. A fórumon elhangzott: a cél a lakossági terhek csökkentése, a kapcsolódó környezetbarát, energiahatékony beruházások és fejlesztések támogatása. Hangkép.
 

Igazgatási szünet lesz a Városházán

Igazgatási szünet lesz a Városházán

2022. nov. 30.

A város hivatalos honlapján jelent meg összegzés a december 22-én kezdődő, és egészen január 8-ig tartó pauzáról. Ügyfélfogadás nem lesz, csak az Anyakönyvi Hivatal üzemel, ügyeleti rendben.