Speciális kések a konyhaművészet szolgálatában

doszerk - 2022. november 17. 8:16

Ha nemcsak a finom ételek illata csábítja a konyhába, hanem a sütés-főzés is, akkor jól tudja, hogy a minőségi kések felbecsülhetetlenek. (X)

Ha a fiókban megbízható kések lapulnak, akkor az már félsikert jelent, hiszen ha kiváló minőségű segédeszközzel dolgozik a szakács, akkor a végeredmény is ízletesebb lesz.

Kések minden alkalomra

Kenyérszeletelés, húsdarabolás, sajtvágás vagy zöldséghámozás? Minden művelethez speciális késekre van szükség. Bármit szeretne vágni, mindenhez lesz megfelelő eszköze, ha a konyhaszekrény késes fiókjában megtalálható az univerzális kés mellett a kenyérvágó kés, húskés, hámozókés.

A különböző konyhai műveletekhez, akár csirkebontásról, akár zöldségaprításról van szó, a megfelelő kések elengedhetetlenek. A MÖBELIX konyhakései segítségével gyerekjáték lesz bármit szeletelni, vágni. Ezért ne bízza a véletlenre, válasszon hatékony megoldást annak érdekében, hogy finom fogásokat varázsolhasson az asztalra. A sztenderdeknek megfelelő konyhakések kemény rozsdamentes acélból készültek és borotvaélesek. A biztos fogásról a csúszásgátló műanyag nyél gondoskodik.

Az univerzális késektől a sajtvágó késekig

Késekből sosem elég, gondoljunk csak arra, hogy a különböző alapanyagok szeleteléséhez eltérő pengével rendelkező vágóeszközre van szükségünk. A kenyér és pékáru morzsamentes szeleteléséhez a hullám csiszolt élforma a megfelelő. A szakácskések extrém élesek, ezért némi magabiztosság szükséges a használatukhoz.

A sajtkések szintén speciális kialakításúak, annak érdekében, hogy morzsolódásmentesen lehessen szeletelni velük a sajtokat, valamint azért, hogy ne tapadjon semmi az élükre. A zöldségek és gyümölcsök hámozásához és vágásához szintén külön késeket használunk.

Milyen típusú késeket válasszunk?

A késtípusok választéka roppant széles, az üzletek polcain találkozhat univerzális és csak egyfajta alapanyag szeletelésére tervezett késekkel is. A legelterjedtebb típus a szakácskés, ami igazán univerzális segédeszközként funkcionál. Széles pengéjével bármit szeletelhet, zöldségeket, gyümölcsöket, fűszernövényeket is. A kenyérvágó kés nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem, a fogazott pengéje könnyen és gyorsan átvágja a kenyér ropogós kérgét.

A steak kés nemcsak a hús elkészítésekor, hanem a fogyasztásakor is használható. A penge hosszán végigfutó apró fogaknak köszönhetően tökéletesen megbirkózik a legkeményebb húsokkal is.

Hogyan lesz hosszú élettartamú a kés?

A késeket bizonyos időszakonként élezni kell azért, hogy a pengén lévő apró repedésektől megszabaduljunk, és hogy éles maradjon. Azonban ezt sem szabad túlzásba vinni, elegendő évente kétszer, késélezővel vagy fenőacél segítségével.

A mosogatógép nem a kések barátja! Ugyanis a magas hőmérséklet és a nyomás nem kedvez a pengének és a markolatnak sem. Válassza inkább a kézi mosogatást a minőségi kések esetében, annak érdekében, hogy sokáig tudja őket használni.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

2022. nov. 28.

Mikor szakemberek beszélgetnek a munkájukról vagy a szabadidős tevékenységeikről, bizony gyakran előfordul, hogy a laikusok vagy a témában kevésbé jártasak igen keveset értenek a mondanivalójukból. (X)

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

2022. nov. 28.

Az amerikai kontinensen nincs még egy olyan változatos ország mind földrajzi, mind kulturális jellemzőit tekintve, mint Mexikó, amely Latin-Amerika legészakibb nemzete és különleges földrajzi adottságai révén páratlan természeti csodákra bukkanhat az, aki ide ellátogat. (X)

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

2022. nov. 28.

Egy teljes hétre dugják el a felhők Nap apánkat a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. A reggelek már kopoghatnak, néhol eső, ónos szitálás is lehet. Küszöbön a tél, vigyázat az utakon!

DSTV: Waldorf Bazár az újtelepi intézményben

DSTV: Waldorf Bazár az újtelepi intézményben

2022. nov. 28.

Remek közösségi eseményről tudósít a DSTV összeállítása. Az újtelepi iskolába adott otthont a Waldorf Bazár színes kínálatának, gasztronómiai programjának és foglalkozásainak a napokban. Hangkép.
 

Két programmal kezdődött az adventi sorozat városunkban (galériával)

Két programmal kezdődött az adventi sorozat városunkban (galériával)

2022. nov. 27.

A hit gyertyája meggyújtásával kezdődött meg az advent időszaka ma délután – városunkban két helyszínre is színes programokkal várták a az ünneplőket, érdeklődőket.