Már a jövő szombati családi napon is elérhető lesz a dunai vb-hajó

doszerk - 2023. június 11. 14:18

Rendkívüli járatokat indít és új megállóval bővíti körjáratait a Magyar Hajózási Zrt. (MAHART) az augusztusi atlétikai világbajnokság idején, de a szolgáltatás már jövő szombaton, a Nemzeti Atlétikai Központ családi nyitónapján is elérhető lesz - jelentette be a vb szervezőbizottsága.

Kép: MTI/Kovács Tamás

A vasárnapi közlemény szerint 1500 forintba kerül és egész napra érvényes az a hajójegy, amivel a közönség eljuthat a Duna pesti oldalán, a Rákóczi hídtól délre található Nemzeti Atlétikai Központba. Mint írják, hajóval érkezni - akár a nyitónapra, akár a vb-re - "nemcsak hangulatos és látványos, hanem egyben praktikus is, mert a Művészetek Palotája (MÜPA) kikötőtől csak pár perc séta a főbejárat".

"Jövő szombaton nyílt, ingyenes családi nap keretében veheti birtokba a közönség Budapest új sport- és szabadidőparkját, a Nemzeti Atlétikai Központot, amelyen megismerkedhetnek az atlétikai világbajnokság helyszínének olyan részleteivel is, amelyek a közönség számára nem lesznek láthatók a vb idején" - közölték a szervezők, kiemelve, hogy a látogatók kipróbálhatják a Mondo borítású futópályát, részt vehetnek a különböző távú futóversenyeken, fotózkodhatnak Youhuuval, a vb kabalafigurájával és sportos, zenés programok is várják őket.

A közleményből kiderül, hogy a Nemzeti Atlétikai Központ főbejárata gyalog, busszal, villamossal, hévvel és hajóval is könnyen megközelíthető, a szervezők pedig többszáz kerékpár tárolására alkalmas területet is kialakítanak a helyszínen. A jövő szombati nyílt napon az első hajók 8.00-kor indulnak majd a Batthyány térről. A vb augusztus 19. és 27. között lesz.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.