Javulni kell a folytatásra

doszerk - 2023. július 17. 12:30

A játékkal nem, az eredménnyel viszont elégedettek voltak női vízilabdázóink a Kanada elleni győztes vb-nyitányt követően.

Főoldali és belső kép forrása: MVLSZ

Mint arról beszámoltunk, küzdelmes mérkőzésen aratott 11-10-es győzelmet Kanada ellen a két DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a fukuokai világbajnokság nyitómeccsén. Ezzel a sikerrel nagyot léptek vízilabdázóink a csoport megnyerése felé, igaz, ehhez még a házigazda japánokat, valamint Új-Zélandot is le kell győznie Garda Krisztináéknak. A papírforma szerint ez persze nem jelenthet gondot, ám mint azt Bíró Attila szövetségi kapitány, valamint a DFVE csapatkapitánya, Garda Krisztina a szövetség honlapján megjelent értékelésében elmondta, a folytatásban ennél jobb teljesítményre lesz szükség az együttestől.

Bíró Attila: – Azt már a montreali meccs után mondtam, hogy nem lesz ez annyira könnyű menet, mint az a meccs, ahol hattal nyertünk. Mondjuk, azt nem gondoltam volna, hogy ennyire szoros lesz, de egy világbajnokság első mérkőzése mindig ilyen idegzsábás. Naggyá tettük a kapusukat, még a meccs emberének is megválasztották – kint nem játszott egyébként ellenünk –, de azt mondom, legyen mindig ez, azaz legyen az ellenfél kapusa az MVP, mi meg nyerjünk rossz játékkal. Persze ez most még belefér, később viszont nem fog. Ma a csapategység segített át minket a nehéz pillanatokon, de az biztos, hogy hasonló ingadozások már a következő két csoportmérkőzésen sem férnek bele a papíron gyengébb ellenfelekkel szemben sem. Sokkal hamarabb eldönthettük volna a mérkőzést, már az első félidőben elmehettünk volna négy-öt góllal, de hát ez ennek a játéknak a szépsége...

Garda Krisztina: – Fáj ezt mondani, de elég bután játszottunk időnként elöl. Ahelyett, hogy komoly lóbák után kiadogattuk volna a labdát a szélsőknek, akiknek csak be kellett volna ’bólintaniuk’ úgymond, gond nélkül, ehelyett belepüföltük a blokkokba meg a kapusba. Javulni kell, már a következő két meccsre is, hogy az igazán fontos mérkőzéseken már teljesen összeszedetten tudjunk játszani.

A rovat további hírei: Sport

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.