Magabiztos kecskeméti siker

spigott - 2023. október 12. 7:30

Csak időszakosan tudta megnehezíteni a Kecskemét dolgát a DKSE felnőtt röplabda csapata a két gárda dunaújvárosi bajnokiján.

Kép forrása: Végh Zoltán

Hazai környezetben, a Kecskemét elleni mérkőzésen lépett pályára a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga második fordulójában szerda este fél nyolctól. Az összecsapás esélyesei egyértelműen a vendégek voltak, ám Tomanóczy Tibor vezetőedző abban bízott, hogy képesek lesznek megnehezíteni ellenfelük dolgát.

Az első felvonást ennek megfelelően is kezdte együttesünk, egyedül a rontott nyitások miatt volt oka a bosszankodásra a mieinknek, ám így is tartották a lépést vetélytársukkal (10-10). Ekkor jött egy kisebb, majd sajnos egy nagyobb hullámvölgy is röplabdázóink játékában, így előbb három, majd hat ponttal lépett el a Kecskemét, mely innen már nem is engedte ki kezéből az irányítást (16-25).

A térfélcserét követően alaposan beragadtak fiataljaink, ugyanis az első hat pontból ötöt a vendégek értek el, akik a folytatásban is sokkal pontosabban játszva növelték előnyüket (3-12). Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a játszma, s ugyan felvillanásai akadtak együttesünknek, a kecskemétiek magabiztosan tartották vezetésüket, s egy újabb 16-re megnyert játékkal már 2-0-ra vezettek.

A harmadik felvonásra ismét bátrabban jött vissza a DKSE, de 4-5 után ismét beragadt egy állásba, így a Kecskemét megint ellépett négy ponttal, s előnyét 8-12-ig tartotta is. Ekkor jött újra egy hullámvölgy röplabdázóinknál, s innen már sajnos nem is volt visszaút, mert az ellenfél magabiztos játékkal húzott el, s aratott végül 25-14-es sikert, amivel behúzta a találkozót is.

DKSE – Kecskeméti RC 0-3 (-16, -16, -14)

DKSE: Béres, Németh, Kisházi, Göczi, Juhász, Farkas, Kuti (libero). Csere: Cserép, Makó, Vadász, Peredi, Papp. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.