Az Év sportolója Gála 2023 – Kovács Zsófia újra a jelöltek között

doszerk - 2023. december 19. 12:30

Ahogy tavaly, úgy idén is bekerült a legjobb tíz jelölt közé a DKSE tornásza, Kovács Zsófia az év női sportolója szavazáson.

Főoldali és belső kép: MATSZ-archív

Hétfőn megkezdődött az internetes szavazás 2023 legjobb sportolóira - a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) tagjai 66. alkalommal voksolhatnak, jelentette be Szöllősi György az MSUSZ elnöke, aki az M4 sporton ismertette a listákat. A szövetség elnöksége öt kategóriában tízes jelöltlistákat állított össze, a szavazás december 28-ig tart. Ekkor jelentik be - szintén az M4 Sporton -, hogy kategóriánként kik kerültek be az első háromba.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége 2024. január 8-án az Operaházban rendezi meg az M4 Sport-Az Év Sportolója Gála 2023 díjátadót. A műsor 19.30-tól lesz látható az M4 Sporton. Szöllősi György emlékeztetett rá: az utóbbi években egyre több sportújságíró vesz részt a voksoláson, az MSÚSZ célja pedig az, hogy az idén is 400 felett legyen a szavazók száma. Hozzátette, hogy most először az egyéni kategóriák mind a 10 jelöltjét meghívják majd a gálára, amelyre díszvendégeket is várnak, köztük Javier Sotomayor kubai olimpiai és többszörös világbajnok, világcsúcstartó magasugrót.

Az MSÚSZ negyedszer díjazza az Év sportpillanatát, az m4sport.hu oldalon található, a szövetség és a sportcsatorna szakértői által összeállított listára a szurkolók szavazhatnak szintén december 28-ig. A szűkített hármas lista alapján viszont már felkért szakemberek döntenek a nyertesről. A fogyatékos sportolóknál három kategóriában hirdetnek győztest. A jelöltek listáját a Magyar Paralimpiai Bizottság állította össze, a végső sorrendről az MPB által felkért szakemberek, szakírók döntenek.

A jelöltek között ezúttal is találkozhatunk dunaújvárosi sportolóval, ugyanis a női egyéni kategóriában a DKSE kiváló tornásza, Kovács Zsófia is bekerült a legjobb tíz közé. Háromszoros Európa-bajnokunk az idei antalyai kontinensviadalon egyéni összetettben a második helyen végzett, míg gerendán a harmadik helyet szerezte meg.

(MTI/DO)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.