Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

spigott - 2024. május 20. 15:00

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Kép forrása: MUSZ-archív (Derencsényi István felvétele)

Az olaszországi Piombino városában rendezték meg a nyílt vízi úszók Európa Kupájának első fordulóját, s a rangos megméretésen a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor is megmérette magát. Junior világbajnokunk ezúttal a felnőttek mezőnyében, tíz kilométeren ugrott a Tirrén-tenger vizébe, s parádés versenyzéssel a huszadik helyen végzett úgy, hogy a végső győztes olasz Domenico Acerenza mindössze 47 másodperccel előzte meg.

Érthetően boldogan értékelte tanítványa teljesítményét Szabó Gergő edző, mikor arra kértük, tekintsen vissza a Hunor olaszországi versenyére.
– Nincs könnyű helyzetben Hunor, mert az országos bajnokság után az érettségire kellett figyelnie, s közben persze az edzésekre is, de nagyon jól megoldotta a dupla terhelést. Így utaztunk el Olaszországba a nyílt vízi Európa Kupára, amit a szövetségtől kaptunk, mint lehetőséget a felkészülésre. Ezúttal egy nagyon fiatal magyar válogatott vágott neki a viadalnak, de a verseny maga nagyon brutális volt, mert férfiaknál közel kilencven induló volt, Európa legjobb úszóival egy nagyon komoly mezőny jött össze így az olimpia előtt. Hunor nagyon jól kezdett, jól helyezkedett az elején, a kilencedik-tizedik helyen állt, majd a negyedik körre olyan jól alakult a helyzete, hogy feljött a negyedik-ötödik pozícióba. Mikor az élen állók megindultak, elkövetett egy kisebb taktikai hibát, de ettől függetlenül igen jól tartotta magát, s bár hátrébb került, így is a nagyon előkelő huszadik helyen fejezte be a versenyt. Azért is óriási dolog ez, s azért is örülök ennek az eredménynek, mert a világ legjobb nyílt vízi úszóitól mindössze bő negyven másodperccel, körülbelül ötven-hatvan méterrel maradt le tíz kilométeren. Ennyire jól még sosem szerepelt Hunor egy ilyen versenyen, s mindezt úgy, hogy az évfolyamában ő volt a legeredményesebb úszó ezen a viadalon.

Szabó Gergőtől megtudtuk még, hogy a folytatás is igen izgalmasnak ígérkezik, mert a napi edzések mellett június végén rendezik meg az országos bajnokságot, ami kvalifikációs verseny is lesz a nyári nyílt vízi ifjúsági Eb-re, majd ezt követően az lesz a fő cél, hogy kijussanak a világbajnokságra is.

A rovat további hírei: Sport

Biztató szavak az olimpia előtt

Biztató szavak az olimpia előtt

2024. júl. 17.

Önkormányzatunk vezetése is köszöntötte a párizsi olimpiára készülő magyar női vízilabda válogatott dunaújvárosi tagjait.

Újra köszöntötte legjobbjait a DLSZ

Újra köszöntötte legjobbjait a DLSZ

2024. júl. 17.

Több mint ötven díjat adtak át a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség vezetői a 2023/2024-es szezont lezáró ünnepségén a Campus étteremben.

Gulyás Péter lett a DKKA új vezetőedzője

Gulyás Péter lett a DKKA új vezetőedzője

2024. júl. 16.

A Telekom Veszprém férfi csapatának eddigi másodedzője, Gulyás Péter veszi át a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének irányítását.

Dán csatár az Acélbikáknál

Dán csatár az Acélbikáknál

2024. júl. 16.

A 23 esztendős Mikkel Jensen a dán élvonalból érkezik a DAB jégkorong csapatához.

Párizs 2024 – Czifra Bettina Lili meghatódott az eskütételen

Párizs 2024 – Czifra Bettina Lili meghatódott az eskütételen

2024. júl. 15.

Czifra Bettina Lili Dunaújvárosban készül Párizsra: a DKSE tornásza négy szeren indul a játékokon.

Dunaújvárosi éremeső a Vidék Bajnokságon

Dunaújvárosi éremeső a Vidék Bajnokságon

2024. júl. 15.

Összesen huszonnégy dobogós helyezéssel zárták a DKSE kajak-kenusai a Fadd-Domboriban megrendezett Vidék Bajnokság küzdelmeit.

Előkelő hatodik hely az Európa-bajnokságon

Előkelő hatodik hely az Európa-bajnokságon

2024. júl. 14.

Sokáig közel volt a bravúrhoz, ám a hatodik hely miatt sem kell szomorkodnia Kovács-Seres Hunornak a nyíltvízi úszók junior Európa-bajnokságán.