Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címe

spigott - 2024. június 30. 15:21

Hatalmas fölénnyel nyerte meg a nyíltvízi úszók Szegeden megrendezett korosztályos bajnokságát a DKSE tehetséges versenyzője, Kovács-Seres Hunor.

Kép: DKSE úszó szakosztály archív

Szegeden rendezték meg a nyíltvízi úszók országos bajnokságát, s a szombati megméretésen ott volt a DKSe tehetséges versenyzője, Kovács-Seres Hunor is. Junior világbajnokunk természetesen annak reményében ugrott vízbe, hogy megnyerje korosztálya (U18-19) versenyét, s ennek megfelelően is kezdett, már az első körben lehagyta kortársait, s a felnőtt élmezőnnyel együtt haladt egészen a harmadik körig. A rutinosabbak ekkor hagyták le egy kicsit Hunort, aki nagyon kihajtotta magát, de végül óriási fölénnyel, majdnem három perces előnnyel ért célba a második Poteczin Dániel előtt, így nagyon magabiztosan szerezte meg a korosztály bajnoki címét olyan időeredménnyel (1:56.43), amivel a felnőttek mezőnyében is az ötödik helyen végzett volna.

Érthetően elégedett volt tanítványával Szabó Gergő edző, aki a verseny után értékelte Hunor teljesítményét.
– Rendkívül nehéz verseny volt, hatalmas volt a hőség, a víz is rendkívül meleg volt, így az úszóknak és az edzőknek is fel volt adva a lecke. Hunor mögött nincs könnyű időszak a rengeteg tanulás és az érettségi miatt, de nagyon jól versenyzett. Már az első két és fél kilométeres körön sikerült felvennie a felnőtt élmezőny ritmusát és három körön át az éllovas ötössel együtt úszott és ezzel le is szakították magukról a többieket. Bár az utolsó körre azért elfáradt, így is tudta növelni az előnyét, s végül elég magabiztosan, nagy különbséggel szerezte meg korosztálya bajnoki címét, amiért természetesen jár a gratuláció, nagyon jól versenyzett.

Szabó Gergőtől megtudtuk még, hogy ez a verseny egyben válogató is volt az ifjúsági Európa-bajnokságra, s a szombaton nyújtott teljesítményének köszönhetően természetesen Hunor is indulhat a kontinensviadalon, melyet Bécsben rendeznek meg két hét múlva.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: utánpótlás szezonértékelő

DSTV: utánpótlás szezonértékelő

2024. júl. 02.

Az utánpótlás csapatainak teljesítményével folytatódik a DKKA szezonértékelője. Ez alkalommal Vertig Csaba beszélt a fiatalok eredményeiről. Hangkép.

Négy kupaérem Sukoróról

Négy kupaérem Sukoróról

2024. júl. 02.

Két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták a DKSE ifjú kajak-kenusai a Sukorón megrendezett Magyar Kupa küzdelmeit a mögöttünk hagyott hétvégén.

Második hely a Thetis Kupán

Második hely a Thetis Kupán

2024. júl. 01.

Három győzelemmel és egy vereséggel szerezte meg a görögországi Thetis Kupa második helyét a három DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Ezüstös juniorok

Ezüstös juniorok

2024. júl. 01.

Nagy csatában szenvedett háromgólos vereséget a franciáktól a magyar U20-as női kézilabda válogatott a korosztályos világbajnokság döntőjében.

Ez ám a fordulat: Kovács Zsófia döntőzött és ezüstérmes Bukarestben

Ez ám a fordulat: Kovács Zsófia döntőzött és ezüstérmes Bukarestben

2024. jún. 30.

Tartalékból előlépve döntőzött és remek gyakorlattal végzett a bukaresti RomGym Trophy felemáskorlát döntőjének második helyén a DKSE kiválósága, Kovács Zsófia, így újra teljesen nyílt a harc a tornászok utolsó olimpia kvótájáért, melyről kedden dönt a MATSZ elnöksége.

Kovács Zsófia tartalék Bukarestben

Kovács Zsófia tartalék Bukarestben

2024. jún. 30.

Nem sikerült döntőbe jutnia felemáskorláton a hosszú sérüléséből visszatért Kovács Zsófiának a Bukarestben zajló RomGym Trophy-n.

Amerikai csatárt igazolt a DAB

Amerikai csatárt igazolt a DAB

2024. jún. 29.

A 24 esztendős Tyler Watkins a tengerentúlról érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatához.