Kovács-Seres Hunor hetedik a vb-n

spigott - 2024. szeptember 5. 15:13

Bár az utolsó körig volt esélye az éremre is, végül a hetedik helyen fejezte be a nyíltvízi junior úszó világbajnokság 10 kilométeres versenyét a DKSE tehetsége, Kovács-Seres Hunor.

Kép: MUSZ-archív

Olaszországban, Algheroban rendezik meg a nyíltvízi úszók junior (U18-19) világbajnokságát augusztus 5. és 8. között, s a viadalon a DKSE kiválóságáért, Kovács-Seres Hunorért is szoríthatunk. A 2022-ben 7.5 kilométeren világbajnok dunaújvárosi úszó ezúttal tíz kilométeren mérette meg magát csütörtökön kora délután, s bár ő ezúttal a fiatalabbak közé tartozott a mezőnyben, abban bízott, hogy jó versenyzéssel sikerül odaérnie a dobogó valamelyik fokára.

Hunor nem is kezdte rosszul a versenyt, a nagy esélyes francia Sacha Velly és az olasz Vincenso Caso társaságában hamar a mezőny élére úszott, s az első kör után a harmadik helyen állt, mindössze két másodperccel az éllovas Velly mögött. A második kör derekáig nagyon összeállt az élmezőny, hét-nyolc versenyző is pár másodpercen belül követte egymást, s köztük volt Hunor is, aki a kör hajrájában át is vette a vezetést.

A folytatásban négy versenyző elszakadt az üldözőktől, s bár a DKSE úszója a harmadik kör végére visszacsúszott a negyedik helyre, ezt a pozíciót tartotta a folytatásban is, így még két kilométerrel a verseny vége előtt is csak öt másodperc hátránya volt az éllovas olasszal szemben.

A hatodik körnek tizenegy másodperces hátrányból vágott neki Hunor, akinek a közelmúlt versenyein elsősorban a hajrával voltak problémái, s így volt sajnos ezúttal is, mert az utolsó körben két lengyel, Piotr Wozniak és Bartosz Kapala mellett a portugál Ricardo Santos is megelőzte, így a végső győztes Sacha Vellytől két perccel lemaradva a hetedik helyen fejezte be a szám küzdelmeit.

A rovat további hírei: Sport

A főpróba nem sikerült

A főpróba nem sikerült

2024. szep. 05.

Nem játszott jól, így háromgólos vereséget szenvedett a horvát KHL Sisak elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Rávezetéses siker a Fradi ellen

Rávezetéses siker a Fradi ellen

2024. szep. 04.

A Ferencváros elleni fővárosi összecsapáson szerezte meg első győzelmét a nyári felkészülési időszakban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Véget ért a paralimpia Gurisatti Gyula számára

Véget ért a paralimpia Gurisatti Gyula számára

2024. szep. 04.

A huszonharmadik helyen fejezte be a sportpisztolyosok ötven méteres versenyszámának küzdelmeit Gurisatti Gyula a párizsi paralimpián. Így is szép volt, Gyuszkó, büszkék vagyunk rád! 

Újabb négygólos siker

Újabb négygólos siker

2024. szep. 04.

Erősen tartalékosan is magabiztos győzelmet aratott a Tolna-Mözs elleni felkészülési találkozón a Dunaújváros futsal felnőtt együttese.

DSTV: kezdődik a szezon

DSTV: kezdődik a szezon

2024. szep. 03.

A Pentele ASE asztaliteniszezőinek első csapata az NB II-ben, míg a második számú alakulat az NB III-ban kezdi meg a bajnokságot az előttük álló hétvégén. Lassan véghajrájához érkezik a Pentele ASE asztaliteniszezőinek nyári felkészülése. Hangkép.

Elkészült az alapszakasz sorsolása

Elkészült az alapszakasz sorsolása

2024. szep. 03.

A DKSE röplabdázói a fővárosban kezdik, majd Kecskeméten fejezik be az 2024/2025-ös Extraliga alapszakaszának küzdelmeit.

Gurisatti Gyuláért szoríthattunk Párizsban

Gurisatti Gyuláért szoríthattunk Párizsban

2024. szep. 02.

A dunaújvárosi sportlövő a 22. helyen fejezte be a sportpisztolyosok 25 méteres versenyszámának küzdelmeit a párizsi paralimpián.