Sorsoltak a Magyar Kupában

spigott - 2024. szeptember 18. 12:30

A Kecskeméti RC ellen vág neki a Magyar Kupa 2024/2025-ös kiírásának a DKSE felnőtt röplabda csapata.

Kép: DO-archív

A közelmúltban megrendezett III. Békéscsabai Nemzetközi Sporttudományos Konferencián sorsolták ki a röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőinek párosításait. A "húzáson" a DKSE felnőtt röplabdázói is érdekeltek voltak, s mint az kiderült, Tomanóczy Tibor fiatal együttese a Kecskeméti RC együttesét kapta ellenfélként a sorozat első fordulójában.

A kupa szabályai szerint, amennyiben két azonos osztályú együttes méri össze egymással erejét, úgy oda-visszavágós rendszerben kell megrendezni a párharcot, s mivel a DKSE és a Kecskemét csapatai is az Extraligában indulnak a 2024/2025-ös szezonban, ezért Dunaújvárosban és Kecskeméten is pályára kell lépniük a kupasorozat nyolcaddöntőjében.

Mint az a sorsoláson kiderült, a kupacsata első felvonását a Dunaújvárosi Sportcsarnokban rendezik meg november 6-án, este hat órától, míg a visszavágót három héttel később, november 27-én rendezik meg Kecskeméten, s a győztes bejut a sorozat legjobb nyolc együttese közé, ahol már a címvédő Kaposvár is becsatlakozik a küzdelmekbe.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének párosításai

Dág KSE – TFSE
DKSE – Kecskeméti RC
UNI Győr SZESE – Vidux-Szegedi RSE
MEAFC-Peka Bau – GreenPlan-VRCK
Veszprém RK – DEAC
Szolnoki Sportcentrum – Pénzügyőr SE
MAFC – MÁV Előre Foxconn

A rovat további hírei: Sport

Átrobogott a Kohászon az ETO

Átrobogott a Kohászon az ETO

2024. szep. 18.

Nagyon gyorsan, alig negyed óra alatt eldőlt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének győri fellépése.

Elérték céljukat futsalosaink

Elérték céljukat futsalosaink

2024. szep. 17.

Idegenben is nyolc gólt szerezve húzta be első idei bajnokiját a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az NB II Nyugati csoportjában.

Szoros vereséggel kezdtek az U18-asok

Szoros vereséggel kezdtek az U18-asok

2024. szep. 17.

Hiába vezetett még két góllal az utolsó negyed előtt, büntetőlövések után szenvedett egygólos vereséget a két DFVE-játékossal felálló magyar U18-as női vízilabda válogatott a kínai korosztályos világbajnokság nyitómeccsén.

Vereséggel kezdtek az Acélbikák

Vereséggel kezdtek az Acélbikák

2024. szep. 16.

A meccs közel egyharmadát emberhátrányban töltve kapott ki két góllal a FEHA19 vendégeként a DAB jégkorong csapata az Erste Liga első idei mérkőzésén.

Orosz vezetőedző irányítja a DFVE vízilabdázóit

Orosz vezetőedző irányítja a DFVE vízilabdázóit

2024. szep. 16.

A klub és városunk vezetése is köszöntötte a DFVE női vízilabdázóinak olimpikonjait pénteken, majd az egyesület bemutatta a felnőtt együttes új edzői stábját is.

A hozzáállásra nem lehetett panasz

A hozzáállásra nem lehetett panasz

2024. szep. 15.

Szoros meccsekkel, két 3-1-es vereséggel vágott neki a korosztályos bajnokság küzdelmeinek a DSE Röplabda Akadémia U17-es csapata a Dózsa iskolában.

Megvédte címét a DKSE

Megvédte címét a DKSE

2024. szep. 15.

A DKSE női tornászainak első és második helyével ért véget a Központi Tornacsarnokban megrendezett Szuper Csapatbajnokság.