Két győzelem a hétvégén

spigott - 2017. április 18. 7:58

A Dunaújváros PASE U14-es labdarúgó csapata szoros csatában, míg az U15-ösök tizenhat gólt szerezve arattak sikert a Gárdony korosztályos együttesei ellen.

Hazai környezetben, a pálhalmai Agrospeciál Sporttelepen fogadta hétvégén a Gárdony korosztályos együtteseit a Dunaújváros PASE U14-es és U15-ös labdarúgó csapata az NB II-es bajnokság Közép-Nyugat Csoportjában. Fiataljaink esélyesként várták az összecsapásokat, hiszen a gárdonyiak a mezőny végén szerénykedtek mindkét korosztály küzdelmeiben, ám az U14-esek alaposan megszenvedtek megyei riválisukkal, mely 1-1-es első félidőt követően egészen az utolsó percekig meccsben volt a pontokért, hiszen a 76. percben még 2-2-es állást mutatott az eredményjelző. A nagy erőkkel támadó dunaújvárosiak azonban az utolsó három percben kétszer is bevették ellenfelük kapuját, s mivel ezekre már nem volt válasza a gárdonyiaknak, így a mieink örülhettek a 4-2-es sikernek, mellyel együttesünk jelenleg a kilencedik helyen áll a bajnoki táblázaton.

Képek: DO-archív

Az U15-ösök mérkőzése szerencsére nem tartogatott ilyen izgalmakat, mert fiataljaink már a kezdő sípszót követően hatalmas fölényben játszottak, s ez nemcsak a mérkőzés képében, hanem az eredmény alakulásában is megmutatkozott. Együttesünk már az első percben megszerezte a vezetést, a nyolcadikban már néggyel, míg az első negyed óra végéhez érve már öt találattal vezetett. A félidei szünetben 10-0-s hazai vezetésnek örülhettek a sportág dunaújvárosi kedvelői, akik a második felvonásban is láthattak még hat hazai találatot, s mivel az ellenfél egyszer sem tudta bevenni a DPASE kapuját, így kiütéses, 16-0-s győzelemmel ért véget a finoman szólva is egyoldalú összecsapás. A fölényes sikernek köszönhetően a DPASE U15-ösei a hetedik helyről várják a bajnokság folytatását.

Eredmények

U14
DPASE – Gárdony 4-2
(1-1)
Gólszerzőink: Benedeczki Máté 2, Csala Gergő 2.

U15
DPASE – Gárdony 16-0
(10-0)
Gólszerzőink: Al-Sheraji Rauf Mohamed 6, Kovács Barnabás 3, Bakos Partik 1, Németh Péter 1, Lencsés Dénes József 1, Gráczer Máté 1, Farkas Imre 1, Szabó Bence 1, Tonka Norbert 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.