Nem volt esély az oroszok ellen

spigott - 2017. május 26. 21:38

A világ egyik legjobb csapata simán, 3-0-ra győzte le a magyar röplabda válogatottat az észtországi világbajnoki selejtező harmadik fordulójában.

A Montenegró elleni csütörtöki vereséget követően ma már újabb feladat várt a magyar férfi röplabda válogatottra az észtországi világbajnoki selejtezőn, ahol a csoport legerősebb csapata, az orosz nemzeti csapat várt a mieinkre. A találkozó egyértelmű esélyese az ellenfél volt, ezen a mérkőzésen csak a tisztes helytállás lehetett a cél Juan Manuel Barrial együttese számára. Ahogy az várható is volt, az oroszok már az első szettben magukhoz ragadták az irányítást, de ekkor még igyekezett tartani magát a magyar csapat is, mely az első technikai szünethez érve egy, a másodiknál viszont már négypontos hátrányban volt. Innen azonban már nem volt visszaút a mieink számára, mert az ellenfél fokozatosan növelte előnyét, s a hajrát már egyértelműen uralva húzta be 25-18-ra az első felvonást.

Kép: cev.lu

A másodikban már egyértelmű volt az oroszok fölénye, hiszen vetélytársunk nagyon korán meglépett négy ponttal, s ugyan igyekezett válogatottunk is, a második technikai pauzához érve megduplázta előnyét a favorit, mely újabb sima játékkal került közelebb harmadik selejtezős sikeréhez (17-25). A harmadik játszma elején valósággal átrobogott a magyar válogatotton az orosz csapat, mely 8-2-re, majd 21-11-re is vezetett, s bár a hajrában valamelyest feljavult a mieink játéka, igazán szorossá nem sikerült tenni az utolsó játékot se, melyet 25-16-ra, míg a mérkőzést 3-0-ra nyerte meg ellenfelünk.

Magyarország – Oroszország 0-3 (-18, -17, -16)

Magyarország: Szabó A., Nagy J., Gergye, Kaszap, Németh, Pádár, Bozóki (liberó). Csere: Pápai (Liberó), Juhász, Keen, Dávid, Rása, Gebhardt N. Szövetségi kapitány: Juan Manuel Barrial.

A rovat további hírei: Sport

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.