Szettrablás az észtektől

doszerk - 2017. május 28. 7:55

A nyitó játékban alaposan ráijesztett a favoritra a magyar férfi röplabda válogatott a tallini világbajnoki selejtezőn, ám a feljavuló észtek végül legyűrték nemzeti csapatunkat.

Az oroszok elleni 3-0-s vereséget követően újabb nehéz feladat várt a magyar férfi röplabda válogatottra az észtországi világbajnoki selejtezőn, ahol a hibátlan teljesítménnyel álló hazaiak ellen kellett pályára lépnie Juan Manuel Barrial szövetségi kapitány formálódó együttesének. A dunaújvárosi Gebhardt Norberttel felálló magyar csapat nem is kezdett rosszul, hiszen az első játszmában végig vezetett, s összeszedett, jó teljesítményének hála 25-20-ra meg is nyerte a nyitó felvonást. A folytatásban viszont az ellenfél is bizonyította, hogy nem véletlenül nyerte meg eddigi három találkozóját, s a második etapot simán, a harmadikat négypontos hátrányból megfordítva nyerte meg, s vette is át a vezetést a mieinktől.

Kép: cev.lu

A negyedik szettben egyértelműen az észtek irányítottak, s egy 25-14-re megnyert játszmával zárták le a küzdelmet, életben tartva ezzel reményeiket a továbbjutásra. A magyar csapat négy fordulót követően a negyedik helyen áll a csoportban, de van esélye az előrébb lépésre is, ám ehhez a harmadik, szintén nagyon jó erőkből románokat kell megverni az utolsó fordulóban.
A mérkőzést követően Juan Manuel Barrial szövetségi kapitány is értékelte játékosai teljesítményét a Magyar Röplabda Szövetség honlapjának.
– Fantasztikus első szettet játszottunk, a második játszmában aztán már jobb volt az ellenfelünk. A harmadik játékrészben nagy esélyt szalasztottunk el, mert már 13:9-re is vezettünk, 19:19 után pedig kaptunk három ász-nyitást. Mi lépésről lépésre szeretnénk előre haladni, hogy elérjük a kitűzött célokat, és ehhez egy remek állomás volt az észtek elleni találkozó is.

Magyarország – Észtország 1-3 (20, -15, -20, -14)

Magyarország: Szabó A. 3, Pádár 19, Németh Sz. 6, Rása 3, Kaszap 3, Gergye 17. Csere: Pápai (liberó), Bozóki (liberó), Nagy J. 1, Keen 1, Dávid Cs.1 , Gebhardt N. 2. Szövetségi kapitány: Juan Manuel Barrial.

Észtország: Taht 16, Aganits 6, Venno 20, Raadik 14, Tammemaa 12, K. Toobal 1. Csere: Rikberg (liberó), Losnikov (liberó), Teppan, A. Toobal. Szövetségi kapitány: Gheorghe Cretu.

A rovat további hírei: Sport

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.