Rangadó vár a Kohászra

spigott - 2018. május 18. 13:10

Idegenben, a jó erőkből álló Vác ellen lép pályára szombaton este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a bajnokság utolsó előtti fordulójában.

Mindössze kettő forduló van már csak hátra a K&H női kézilabda liga idei küzdelmeiből, s a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese továbbra is negyedik helyen áll a bajnoki táblázaton. A mieink helyzete meglehetősen egyszerű, hiszen abban az esetben, ha megnyerik hátralévő két találkozójukat, úgy megtartják jelenlegi helyezésüket, ellenkező esetben viszont a Siófok mg megelőzheti György László tanítványait. Éppen ezért is lesz fontos együttesünk hétvégi összecsapása, melyen a hatodik helyezett Vác otthonában lépnek pályára Szekerczés Lucáék.

A szombaton este hat órakor kezdődő összecsapás házigazdája igen jól szerepelt az utóbbi időszakban, győzni tudott például az Érd otthonában, így várhatóan nagyon kemény mérkőzés vár a mieinkre. A két gárda január végi mérkőzése igen nagy csatát hozott, melyben a hazai pályán játszó Kohász kétgólos, 27-25-ös sikert aratott úgy, hogy az első félidő után még a váciak álltak közelebb a sikerhez. Tisztában van a feladat nehézségével György László vezetőedző is, aki szerint minden pályára lépő játékosának a maximumot kell nyújtania ahhoz, hogy elhozzák a két pontot a kiváló légiósokkal, s tehetséges magyar fiatalokkal felálló hazaiaktól.

Képek: DO-archív

- Már az előző héten szerettünk volna edzőmeccset játszani, s bár akkor nem sikerült, most kedden nagyon hasznos felkészülési találkozót játszottunk a junior válogatott ellen, melyen igen motiváltan, nagy odafigyeléssel teljesítettünk hatvan percen keresztül. Persze ebből semmi következtetést nem lehet levonni, teljesen más mérkőzés vár ránk a Vác ellen. A szombati találkozón az dönthet, hogy mennyire tudjuk megoldani a védekezést a házigazdák egy az egy elleni játékával szemben. Négy meghatározó külföldi játékosuk igazán komoly erősítést jelent számukra, emellett tehetséges junior válogatottak is segítik őket, szóval nem vár ránk könnyű feladat. Támadásban nem lehetünk statikusak, muszáj lesz az átlövőinknek távolról is eredményesnek lenni, nem szoríthatjuk be magunkat középre, vagyis a szélsőinknek is igen aktívan ki kell venniük a részüket a játékból. A Vác egy jó csapat, de mi szeretnénk kihozni a maximumot a hátralévő két fordulóból, vagyis az a célunk, hogy most szombaton is győztesen hagyjuk el a pályát, de azt is tudjuk, hogy a remélt két pontért rettentően keményen meg kell majd küzdenünk.

A rovat további hírei: Sport

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.