Biztos győzelem a horvátok ellen

doszerk - 2018. december 3. 19:44

Végig vezetve aratott sima, 24-18-as sikert a horvátok elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a magyar női kézilabda válogatott.

A hollandoktól elszenvedett háromgólos szombati vereség után a horvátok ellen lépett pályára ma este hat órától a magyar női kézilabda válogatott a franciaországi Európa-bajnokságon. A DKKA két játékosa, Kazai Anita és Szalai Babett is a kispadon kezdte a találkozót, melynek első tíz percében remekül védekeztek a mieink, s bár támadásban azért követtek el hibákat Kim Rasmussen tanítványai, Háfra, Kovács, Schatzl és Kovacsics találataival sikerült meglépni négy, majd öt góllal is az ellenféltől (2-7). Ekkor jött azonban egy kisebb hullámvölgy a mieink játékában, nyolc perc alatt mindössze egy gólra volt képes a magyar csapat, ám hiába jött fel kettőre a horvát válogatott, amikor kellett, összekapta magát együttesünk, mely jó kapusteljesítményének, illetve Háfra és Schatzl találatainak köszönhetően ismét meglógott ellenfelétől, s a szünetre négygólos, 13-9-es vezetéssel vonulhatott.

MTI-fotó (Kovács Tamás felvétele)

A térfélcserét követően ismét jobban kezdett a horvátoknál együttesünk, jó védekezéssel és ekkor még hiba nélküli támadójátékkal duplázta meg vezetését bő tíz perc alatt (12-20). Kim Rasmussen ezt követően már minden játékosának lehetőséget adott a bizonyításra, s bár egyre több volt a pontatlanság a mieink játékában, így is sikerült megőrizni a magabiztos vezetést, s végül 24-18-ra megnyerni a találkozót. A dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia játékosai közül Kazai Anita és Szalai Babett is pályára léphetett a második félidőben, s közülük előbbi egy szerzett góllal íratta be magát a jegyzőkönyvbe.

Horvátország – Magyarország 18-24 (9-13)

Magyarország: Bíró – Lukács 2, Planéta, Mészáros, Háfra 5, Kovacsics 4, Schatzl 5. Csere: Kiss É. (kapus), Tóth 1, Kovács 5, Tóvizi 1, Pálos-Bognár, Szalai, Orbán, Kazai 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

2024. máj. 08.

A közelmúltban készítettünk interjút Petrás Gáborral. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára fontos és örömteli hírekről számolt be: szó volt többek között a kispályás labdarúgó bajnokságról, valamint arról, hogy nagyon várják már az első kapavágást az új pálya projektnél. Hangkép.

Újra egy jó ügyért futnak

Újra egy jó ügyért futnak

2024. máj. 08.

Idén a Móra iskolának segíthetnek azok, akik részt vesznek a DLSZ Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportjának május 18-i rendezvényén.

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

2024. máj. 08.

Nyernie kell a DFVE női vízilabda csapatának Egerben ahhoz, hogy maradjon esélye a bajnokság bronzérmének megszerzésére.

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.