Nem borult a papírforma

spigott - 2019. december 1. 17:29

A bajnoki címre is esélyes Kaposvár simán, 3-0-ra győzte le a Dunaferr SE röplabdázóit a két csapat ma délutáni találkozóján.

Kaposvárra, a bajnokság B csoportjának egyik legerősebb csapatához látogatott ma délután a Dunaferr SE röplabda csapata. Tomanóczy Tibor tanítványai különösebb teher nélkül léphettek pályára, ugyanis a házigazdák számítottak a toronymagas esélyesnek, s az első szett nagyobbik részében bátran, rámenősen játszottak a dunaújvárosi fiatalok. Együttesünk nem engedte elhúzni a vendéglátókat, 17-17-ig fej-fej mellett haladt a két csapat, ám a rutinosabb kaposváriak ekkor sorozatban négy pontot szerezve léptek el a Dunaferrtől, s végül 25-22-re behúzták az első felvonást.

Képek: DO-archív

A második játszma sajnos csak 6-6-ig hozott szoros állást, ám ezt követően a házigazdák ismét robbantottak, s egy 5-0-s sorozattal szakították le Tomanóczy Tibor tanítványait (11-6). Próbálkozott ugyan a Dunaferr, de innen már nem volt visszaút, mert a vendéglátók pontosabban, jobban játszottak a mieinknél, már tíz ponttal is vezettek, s végül simán, 25-17-re nyerték a második szettet is. A harmadik etapban sajnos még inkább kidomborodott a két gárda közti különbség, s a Kaposvár ekkor már esélyt sem adott együttesünknek, s korán megszerzett négy-ötpontos előnyét fokozatosan növelve húzta be a játékot 25-9-re, így sima, 3-0-s győzelemmel tartotta otthon a bajnoki pontokat.

FINO Kaposvár – Dunaferr SE 3-0 (25-22, 25-17, 25-9)

FINO Kaposvár: Nagy József, Bozóki Bence, Kalmár Ákos, Makarov Ilia, Kulcsár Adrián, Martinez Ignacio, Bögöly Gábor, Horváth Kristóf, Keen Cameron, Kruzhkov Iurii, Kiss Máté (liberó). Vezetőedző: Wolochin Ruben.

Dunaferr SE: Ambrus Bence, Balázs Bálint, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Quintz Tamás, Majoros Balázs, Hatvany Zsolt, Iván Gergő, Kecskeméti Bálint Olivér, Mészáros Dömötör, Gebhardt Áron (liberó), Sümegi Kristóf András (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

2024. jún. 21.

Az MKKSZ elnökségének döntése után hivatalosan is eldőlt, hogy a DKSE kiválósága, Hajdu Jonatán is ott lesz a párizsi ötkarikás játékokon.

Már az elődöntőért küzdenek

Már az elődöntőért küzdenek

2024. jún. 20.

Az ST Solar és a Campus osztályból is egy-egy csapat jutott be a Dunaújváros Kupa elődöntőjébe a sorozat legutóbbi összecsapásain.

DSTV: imádták a focit

DSTV: imádták a focit

2024. jún. 19.

A Margaréta Tagóvoda adott otthont az idei Ovi foci Kupa sorozat első felvonásának. A kezdeményezés életében ez immáron a nyolcadik esztendő, s ahogy fejlődött az esemény, úgy bővült a résztvevők száma is: 14 intézmény apró csapatai mérkőztek meg egymással. Hangkép.

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

2024. jún. 19.

Izgalmas, jó csatákat hozott a fővárosban megrendezett U12-es Birkózó Szabadfogású Országos Csapatbajnokság, melyen a DKSE és a Gurics György BDSE együttese is részt vett.

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

2024. jún. 18.

A sporthírek tekintetében maradunk a Fox SE kötelékében, ám most nem Kis Nikolett eredményeiről lesz szó. Azok a sportolók ugyanis akik nemzetközi versenyeken vettek részt, kaptak egy kis pihenőt – a többiek azonban még keményebben dolgoznak, sőt, a közösség már a nyári táborra is készül. Hangkép.

Közel volt a dobogó

Közel volt a dobogó

2024. jún. 18.

Egy negyedik és egy ötödik hellyel zárták a dunaújvárosi birkózók a Miskolcon megrendezett U15-ös szabadfogású országos bajnokság küzdelmeit.

Gurisatti Gyula vb-bronzérmes Plovdivban

Gurisatti Gyula vb-bronzérmes Plovdivban

2024. jún. 18.

Bár nagyon közel volt az első helyhez is, szépen fénylő bronzéremmel zárta Gurisatti Gyula a plovdivi mozgáskorlátozott horgász világbajnokságot.