A kupadöntőért küzdenek

spigott - 2020. szeptember 7. 7:00

A Magyar Kupa elődöntőjében ugrik medencébe ma este negyed kilenctől a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Utolsó mérkőzéseihez ért a női vízilabdázók Magyar Kupa sorozata, melyben ma este az elődöntőket, míg kedden már a helyosztókat rendezik meg a fővárosi Hajós uszodában. A végjátékban szerencsére érdekelt a DUE-Maarsk Graphics együttese is, mely címvédőként vágott neki az idei kiírásnak, s a csoportküzdelmek alatt minden mérkőzését megnyerve (a III. kerületi TVE elleni elmaradt meccset nem pótolták) végzett a "B" csoport első helyén, így Mihók Attila tanítványai az "A" csoport másodikjával, a Ferencvárossal mérik össze erejüket ma este negyed kilenctől a fináléba jutásért.

A nyáron tovább erősített Fradi nyolc összecsapást vívott meg a sorozat selejtezőjében, s ezekből hatot megnyert, s két alkalommal szenvedett vereséget. Nem vár tehát könnyű feladat a mieinkre, s mint azt Garda Krisztina csapatkapitány az egyesület honlapján elmondta, bízik abban, hogy a tét nem nyomja rá bélyegét a mieink játékára.

Garda Krisztina bizakodó! (Képek: DO-archív)

"Sajnálom, hogy elmaradt a III. Kerület elleni meccsünk, más csapat ellen jobb gyakorolni, mint magunkban, ennyi hiányérzetem van a Magyar Kupa elődöntőjére való felkészülésünkben. Nehéz mérkőzésre számítok a Fradi ellen a tavalyi meccseink alapján. Az általuk választott védekezési forma megnehezítheti a dolgunkat, de bízom magunkban. Gyors csapatnak számítanak, így valószínűleg a meccsenkénti lefordulásból szerzett gólok száma kevesebb lehet majd. A tétmérkőzések általában az egyik csapatra nyomasztóan hatnak, ettől a csapatomat nem féltem és várom, hogy vízbe ugorhassunk."

A Magyar Kupa helyosztóinak programja

2020. szeptember 7., hétfő
Elődöntő
UVSE-Hunguest Hotels - BVSC-Zugló, 18:45
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics - FTC-Telekom, 20:15

2020. szeptember 8., kedd
A 3. helyért, 17:30
Döntő, 19:00
 
Az 5-10. helyért
2020. szeptember 7., hétfő
ZF - Eger-Szegedi NVE, 11:00
III. kerületi TVE - Hungerit-Szentes, 13:00

2020. szeptember 8., kedd
Tatabánya - Budapesti Honvéd, 10:00

A rovat további hírei: Sport

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.