Nehéz feladat vár a Kohászra

spigott - 2021. január 23. 7:30

A Magyar Kupa harmadik fordulójában, Szombathelyen lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata ma délután négy órától.

Főoldali és belső kép forrása: DKKA

A női kézilabdázók Magyar Kupájának harmadik fordulójában már az NB I-es klubok is becsatlakoznak a küzdelemsorozatba, így a bajnoki és Liga Kupa-feladatok után ezúttal a Magyar Kupában vár kihívás a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére, mely szombaton délután négy órától idegenben, a Szombathelyi KKA otthonában lép pályára. Vágó Attila tanítványaira egy kimondottan nehéznek ígérkező összecsapás vár a jó erőkből álló vendéglátók ellen még annak ellenére is, hogy akadémistáink mai vetélytársa nem a legjobban szerepel eddig az idei szezonban.

Ahogy a mieink, úgy a szombathelyiek sem léptek ugyan még pályára a Magyar Kupa idei kiírásában, ugyanakkor a bajnokságban már tíz találkozót is megvívtak a Vas megyeiek, melyeken kétszer arattak győzelmet, s nyolc alkalommal vereséget szenvedtek, így négy szerzett pontjukkal jelenleg a tabella utolsó előtti helyét foglalják el. A két gárda eddig megvívott találkozói alapján is kiélezett, nagy csatára számíthatnak a felek, mivel a bajnokság első fordulójában a mieink örülhettek a Rácalmáson aratott 24-23-as sikernek, míg a novemberi "visszavágón" a Szombathely diadalmaskodott 28-26-ra.

A DKKA szakvezetése és játékosai természetesen bíznak abban, hogy sikerül továbbjutniuk a sorozat következő fordulójába, ám mivel a továbbjutó kiléte ezen az egy mérkőzésen dől el, a sorozat szabályai szerint legalább döntetlenre kell végeznie a mieinknek ahhoz, hogy a sorozat negyedik fordulójában is pályára léphessenek.

A rovat további hírei: Sport

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.