Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

spigott - 2021. július 29. 7:30

Mindössze két nappal azután, hogy hazatért Párizsból, már serdülő bajnoki címnek örülhetett a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor.

Főoldali és belső kép forrása: DKSE Facebook

Debrecenben rendezik meg szerdától szombatin az úszók Országos Serdülő Bajnokságát, melyen ott van a DKSE versenyzőinek különítménye is. A dunaújvárosi fiatalok a viadal első napján összesen tíz számban álltak rajtkőre a délelőtti előfutamokban, ahonnan Horváth István 100 méteres hátúszásban, Kenyér Lilla 100 háton, valamint 200 pillangón jutott be a délutáni finálékba, s szintén az éremét szállt csatába az előző hét végén nyíltvízi Európa-bajnoki címet szerzett Kovács-Seres Hunor is, aki 1500 gyorson mérette meg magát.

A döntőkben Horváth István az ötödik, Kenyér Lilla egy negyedik (100 hát), valamint egy hetedik hellyel (200 pillangó) gazdagodott, míg Hunor óriási csatát vívott a nála egy évvel idősebb kőbányai Juhász-Dóra Richárddal, ám a DKSE friss Európa-bajnoka jól bírta a hajrát, s ellenfelét két másodperccel megelőzve szerzett végül magyar bajnoki címet a serdülők között.

A DKSE úszóinak döntős eredményei

100 m hátúszás (ffi.): 5. Horváth István 1:00.13
100 m hátúszás (női): 4. Kenyér Lilla 1:05.93
200 m pillangó (női): 7. Kenyér Lilla 2:22.15
1500 m gyorsúszás (ffi): 1. Kovács-Seres Hunor 15:50.15

A rovat további hírei: Sport

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.