Végül könnyed siker az NB II-ben

spigott - 2021. október 28. 12:47

Az utolsó negyed órában átgázolt a Siófokon, így harmadik győzelmének örülhetett az NB II-es felnőtt bajnokságban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata.

Főoldali és belső kép forrása: DKKA

Hazai környezetben, a Siófok U22 ellen folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság dél-nyugat csoportjának küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es együttese kedden délután. Mivel a sorozat hatodik fordulója előtt mindkét gárda öt-öt ponttal állt a tabellán, izgalmas, jó mérkőzésre volt kilátás, melynek elején felváltva vezettek a felek, ám az első játékrész derekához közeledve a DKKA fiataljai fölénybe kerültek, majd 16-14-es állást követően egy 4-0-s sorozattal lépek meg ellenfelüktől, így a szünetre már 22-18-as vezetéssel vonulhattak.

A térfélcserét követően bő negyed óráig tartotta a lépést fiataljainkkal a Balaton-parti gárda, de a dunaújvárosi vezetést nem fenyegette veszély, mert mindig volt valaki, aki megakasztotta a vendégek felzárkózási kísérleteit. Az utolsó negyed órára még egy lapáttal rá tudtak tenni a tempóra a DKKA fiataljai, s erre már nem volt válasza a Siófoknak, így fokozatosan növelte előnyét Kovács István alakulata, mely végül sima, 45-33-as sikerrel tartotta itthon a bajnoki pontokat, így három győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel áll jelenleg a tabella negyedik helyén.

DKKA U22 – Siófok U22 45-33 (22-18)

A DKKA U22 gólszerzői: Kecskés Noémi 8, Agócs Alexandra 7, Kiss Csenge 6, Gajdos Petra 5, Wéber Veronika 4, Bereczki Bíborka 4, Kovács Flóra 4, Matucza Gabriella 3, Georgijev Anja 2, Takács Cecilia 1, Sztanó Kincső 1.

A rovat további hírei: Sport

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.