Végül biztos siker a nyitómeccsen

spigott - 2022. november 2. 12:29

Fordulatos csatában, az utolsó negyedben nyújtott remek játékával aratott 9-7-es győzelmet a két DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott az ausztrálok ellen a Világliga szuperdöntőjének első csoportmérkőzésén.

Az ausztrálok elleni összecsapással kezdte meg a Világliga szuperdöntőjének csoportküzdelmeit a két DFVE-játékossal, Garda Krisztinával és Mahieu Geraldinnel felálló magyar női vízilabda válogatott ma délelőtt. A tenerifei megméretés nyitómeccsét remekül kezdték a mieink, nagyon korán kétgólos előnyt szereztek úgy, hogy közben a védekezés is jól működött. A folytatás már lényegesen nehezebben alakult, mert támadásban jelentősen visszaestek vízilabdázóink, s bár a hátsó alakzat továbbra is jól működött, az első nyolc percben így is szépíteni tudtak az ausztrálok.

A második etapból négy perc telt el, mikor Keszthelyi révén végre kihasznált egy emberelőnyt együttesünk, s bár hamar jött a válasz, Vályi megúszásból szerzett találata után újra kétgólos magyar fórt mutatott az eredményjelző (2-4). Sajnos nem sokáig, mert újabb fórokat hagyott parlagon válogatottunk, s ezt megint góllal büntette ellenfelünk, így ahelyett, hogy megléptünk volna, teljesen nyílt maradt a csata (3-4).

A térfélcsere után azonban nagyon beragadt Bíró Attila együttese, s ezt könyörtelenül ki is használta az ausztrál csapat, mely gyorsan egalizált, majd a 22. percben szerzett találattal a meccsen először a vezetést is átvette (5-4). Szerencsére gyorsan tudott váltani együttesünk is, mely Máté bravúros lövésével hamar egyenlített, így bőven maradt még izgalom a záró negyedre (5-5).

Képek forrása: MVLSZ-archív

Melynek elején Parkes lőtt remek gólt emberelőnyből, majd Máté bombázott a kapuba távolról, s újra a mieink álltak lényegesen közelebb a sikerhez (5-7). Az ausztrálok kockáztattak, de ebből is válogatottunk jött ki jobban, s Gurisatti 28. percben szerzett góljával már 8-5-re meglépett ellenfelétől. Mely ennek ellenére sem adta fel a küzdelmet, nagy hajrát nyitva igyekezett felzárkózni, de válogatottunk nagyon jól őrizte kapuját, amikor kellett, s végül 9-7-es győzelemmel szerezte meg a pontokat.

Ausztrália - Magyarország 7-9 (1-2, 2-2, 2-1, 2-4)
Jegyzőkönyv hamarosan

A rovat további hírei: Sport

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.